L’IES La Vall d’Alba i la Secció de Cabanes han iniciat aquest mes de gener el seu projecte
“Turisme Sostenible” dins del programa Erasmus+.
Aquest projecte europeu té una durada de divuit mesos (des de gener de 2022 fins a març de 2023) i en ell participen altres centres socis (centres educatius de Portugal i Grècia). La diferent
realitat dels països participants permetrà obtindre una perspectiva més àmplia sobre aquest tema de gran actualitat. El projecte abastarà diferents aspectes relacionats amb el turisme sostenible com són la consciència ecològica i mediambiental, la valoració del nostre entorn natural, el coneixement de les dinàmiques locals que afovoreixen un turisme sostenible, el valor de la sostenibilitat i
l’interés i promoció de cultura autòctona (gastronomia, música, dansa i història) . Serà l’alumnat dels instituts participants el que treballarà sobre aquestos conceptes i les seues investigacions es donaran a conéixer a la resta dels membres dels centres, a les famílies, institucions i governs locals. La finalitat del projecte busca l’impacte tant a nivell de centre com també la implicació dels altres sectors de la població local i regional. Per tant, el projecte s’ha pensat no tans sols com a part del currículum educatiu sinó com a part integral de l’esperit de les comunitats educatives en el futur.
Per poder aconseguir-ho, l’alumnat realitzarà visites per conéixer i entendre la indústria turística de la zona, assistirà a tallers amb professionals del sector turístic i establirà comparacions amb el turisme del seu lloc d’origen. Després d’aquesta primera fase, es debatrà com fer el turisme de la zona més sostenible i inclusiu. Les millors propostes s’escolliran de manera democràtica i es presentaran a les autoritats locals. Aquestes activitats es treballaran durant les mobilitats als països col.laboradors i a més, l’alumnat conviurà amb els/les estudiants dels països participants.
Aquest projecte cooperatiu busca sensibilitzar l’alumnat pel que fa a la temàtica treballada però també persegueix altres aspectes com són fomentar la seua autonomia, el respecte , la inclusió, l’ús de les llengües i la seua participació activa com a ciutadans europeus.

 

Tags: ,