Loading Map....

Data/Hora
02/04/2016
11:00 am - 1:00 pm

Localització
Aula multiusos

Categories


La gestió de les emocions és una assignatura que encara ens queda pendent a molts. Per aquest motiu, i agafant com exemple el projecte que duu a terme l’escola del Col•legi Rural Agrupat – CRA “El Trescaire”, es proposa la realització d’aquest taller amb el qual aprendre un poc sobre la identificació de les emocions i com gestionar-les mitjançant l’art.

Aprofitant que convivim en un espai concret, com és el poble, el taller s’enfocarà a crear art (literari principalment, en forma de microrrelats, poemes o com cadascú trie) mitjançant les emocions que els diversos indrets d’ells ens susciten i que poden servir com a llavor per a altres propostes futures com, per exemple, una exposició.

Metodologia
El taller s’iniciarà amb una breu formació respecte a les emocions per tal de saber identificar-les, posar-les nom i reconèixer elements propis d’elles. Com tots sabem, una manera òptima de gestionar les emocions és mitjançant l’art i, per tant, el que farem després de reconèixer-les és reformular-les de manera artística, ubicant-les al plànol del poble.
Aquesta segona part del taller consistirà en un recorregut lliure pel poble, en el qual es cercaran espais que susciten alguna emoció en els assistents. Cadascun dels participants escollirà un lloc i, en completa llibertat, gestionarà l’emoció convertint-la en art.
Al final de la sessió és farà aplec de totes les obres realitzades i s’ubicaran les emocions en un plànol del poble creant així un plànol emocional del nostre bell lloc. Òbviament, aquest plànol no té perquè respondre a les mateixes emocions en tots els individus doncs cadascú sentim l’espai de maneres diferents.

Material
Paper, bolígraf, càmera fotogràfica (si el llenguatge artístic triat és audiovisual), el cor i la ment oberta.

Públic
Gent amb ganes de sentir.

Dates de realització
Dissabte 2 d’abril d’11 a 13 hores.

Lloc
Sala de dalt de l’Edifici del Menjador de l’Escola