Els propers 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre es celebrarà el Fòrum de la Nova Ruralitat que es celebra cada any per trencar amb les percepcions errònies que existeixen entorn de la ruralitat i reivindicar el món rural com un territori innovador, viu i actiu i eventual escenari per a alternatives a la crisi del món globalitzat. Paral·lelament, es celebrarà per 9a volta al País Valencià la Fira de la Biodiversitat Cultivada, un esdeveniment per reivindicar les varietats tradicionals del nostre territori i les llavors que han conservat els nostres llauradors i llauradores. Cada any s’alterna la ubicació de la fira entre les diferents províncies i enguany toca a Castelló, concretament a Benlloc.

Durant el cap de setmana hi podreu trobar diverses activitats per promocionar la importància de la preservació de la biodiversitat cultivada i les varietats tradicionals com a element clau en la dinamització del espais rurals; hi haurà tallers per a sensibilitzar i formar tant al públic adult com infantil, espais de debat per animar a la reflexió i la transformació i un mercat on donar a conéixer els projectes i les entitats relacionades amb la temàtica de la fira i fomentar-hi les interaccions i la creació de xarxa.

A continuació us deixem els dos enllaços per a les inscripcions a les activitats tant de la 9a Fira de la Biodiversitat Cultivada al País Valencià com al Fòrum de la Nova Ruralitat:

9a Fira de la Biodiversitat Cultivada al País Valencià

Fòrum de la Nova Ruralitat

 

Tags: , , , , , ,