L’Ajuntament de Benlloc, atés a l’alarma de la instal·lació d’una mega planta solar en el terme de Benlloc i la seua respectiva línia d’evacuació d’alta tensió, informa els veïns i veïnes que ja s’estan fent les al·legacions pertinents respecte a les dues infraestructures.

En primer lloc, l’absoluta i rotunda oposició al traçat de la MAT, ja que afecta al medi ambient i l’economia, i que a més, afavoreix la despoblació. Així mateix, és inadmissible que s’afija un nou obstacle urbanístic al nord-oest del nostre terme ja de per sí molt colmatat.

En segon lloc, també s’estan preparant al·legacions a la instal·lació de la planta solar pel seu gran volum que pot afectar negativament el paisatge i voltants de la zona del Cuartico, per la qual cosa demanem un repensament de la infraestructura i un estudi ambiental i paisatgístic més rigurós.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’iniciarà una modificació de PGOU, perquè en el futur, la instal·lació de les plantes siguen respectuoses en el nostre territori i que aquestes modificacions s’acordaran a través de la participació ciutadana dels veïns i veïnes de Benlloc.

Comuniquem també que ni la Generalitat Valenciana ni el govern central han declarat de interés estratègic cap d’aquestes infraestructures. Per això, cap veí ni veïna té l’obligació de vendre o llogar i no es poden expropiar les parcel·les.

Hem de créixer, i per a créixer necessitem avançar en energies més sostenibles, però això no significa que s’ha de depredar el territori. Així doncs, animem a qualsevol veí o veïna que vulga fer al·legacions, pot portar-les a l’Ajuntament fins al dia 15 de febrer per a tramitar-les conjuntament.

 

Tags: