El divendres 29 de novembre, Vicent Casanova, Regidor de Desenvolupament Local i Xavier Ginés, Agent de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Benlloc, acudiran a la jornada “El paper dels ajuntaments pel desenvolupament de les àrees rurals” que es realitzarà a Algímia d’Alfara per mostrar el treball del poble en l’àmbit del desenvolupament rural.

La ponència, amb el títol “Els recursos locals com a fonament per la promoció territorial: l’experiència del municipi de Benlloc”, tindrà lloc a les 12:15h.

L’esdeveniment està programat a les 9:00h a la Casa de la Cultura del poble i durarà fins a les 18:00h.

La programació serà la següent:

9:00h Recepció dels assistents.

9:15h Benvinguda i presentació de la jornada.

9:30h Ponència: “L’administració local com a impulsora del desenvolupament rural” a càrrec de Jaime Escribano Pizarro, Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local – Càtedra Avant de la Universitat de València.

10:15h Ponència: “Noves tendències pel desenvolupament territorial en un nou temps” a càrrec de Susana CháferEx-alcaldessa de l’Ajuntament de Carrícola.

11:00h Pausa pel café.

11:30h Ponència: “Creixement i millora més enllà de l’economia: Administració, benestar i bé comú en entorn rural” a càrrec de F. Xavier Delgado, Consultor en Desenvolupament Local.

12:15h Ponència: “Els recursos locals com a fonament per la promoció territorial: l’experiència del municipi de Benlloc” a càrrec de Vicent Casanova, Regidor de Desenvolupament Local i Xavier Ginés, Agent de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Benlloc.

13:00h Taula Rodona “Ajuntaments rurals i desenvolupament local: possibilitats i realitat” amb la participació dels ponents del matí.

14:00h Pausa pel dinar.

15:30h Ponència: “La recuperació i valorització de la biomassa municipal com actuació ambiental i factor de desenvolupament. El cas del municipi de Serra” a càrrec de Pilar Mocé, Enginyera Forestal de l’Ajuntament de Serra.

16:15h Ponència: “La participació ciutadana en el disseny i execució d’un procés de desenvolupament local. La iniciativa Mou Agres” a càrrec d’Eulàlia Ribes Fraces. Agent de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Vila d’Agres.

17:00h Taula Rodona “Quins són els elements clau pel foment del desenvolupament territorial des dels ajuntaments?” amb la participació dels ponents de la vesprada.

18:00h Cloenda de la jornada.