Des de la IGP Castelló s’està apostant per la vitivinicultura ecològica. Aquest tipus d’agricultura ofereix un major valor afegit en els vins que s’elaboren en els nostres cellers, a més que cada vegada s’incrementa la demanda de productes ecològics.

És per això que, en col·laboració amb la *Estació experimental agrària de Vila-real s’ha desenvolupat un curs formatiu sobre “Vitivinicultura ecològica”.

La formació s’impartirà els dies 21, 23 i 25 de febrer en la seu de la IGP Castelló a Benlloc (C/ *Església, 1), amb el següent programa:

DILLUNS 21 FEBRER

17.00 – 18.30 h. Normativa, control i certificació. Javier Malagón Moreno

(Tècnic Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana).

18.30 – 20.00. Maneig del sòl en el cultiu ecològic de la vinya: compostatge i cobertes verdes. Paulino Perona. Membre del Comité Agricultura Ecològica de la CV i assessor viticultor.

DIMECRES 23 FEBRER

17.00 – 20.00 h. Maneig de plagues i malalties en vinya ecològica.

Vicent Badia (Servei de Sanitat Vegetal – Conselleria Agricultura)

DIVENDRES 25 FEBRER

10.30 – 13.30 h. Producció de vi ecològic de qualitat sense sulfits. Tast

de vins experimentals. Camilo Xirivella Romero (Servei de Producció Ecològica i Innovació – Estació Enològica de Requena).

Per a assistir en imprescindible inscriure’s prèviament en la Estació experimental agrària de Vila-real:

Telèfon 964336620

Correu electrònic esexag_vilareal@gva.es

 

Tags: