Els centres d’educació secundària de les localitats veïnes de Cabanes i Vall d’Alba, on acudeixen els xiquets i xiquetes de Benlloc, participaran fins al 2020 en el programa Erasmus +.

La participació dels dos centres en el projecte “Our planet, our future” que forma part del programa Erasmus+ s’ha iniciat aquest mes de setembre i tindrà una durada de dos anys, fins a 2020.

Aquest projecte europeu acull també altres centres educatius de països com Noruega, Polònia, Itàlia i Grècia. Des del Grup Erasmus del centre de Cabanes valoren positivament la participació en la iniciativa, ja que al seu judici, “la diferent realitat social i econòmica dels països participants permetrà obtindre una perspectiva més àmplia sobre aquest tema de gran actualitat”.

Aspectes com el medi ambient, la contaminació, el canvi climàtic i la sostenibilitat, són alguns exemples dels conceptes que l’alumnat treballarà en el projecte. I les seues investigacions es donaran a conéixer a la resta dels membres dels centres i també a les famílies, institucions i governs locals.

Segons expliquen des del centre, l’objectiu del projecte és “la conscienciació de l’alumnat sobre l’impacte de les seues actuacions en el medi ambient mitjançant diferents activitats, interacció i intercanvi de bones pràctiques amb els altres centres educatius europeus” i també “sensibilitzar-los en la temàtica treballada, i fomentar la seua autonomia i la seua participació activa com a ciutadans europeus” a més de ser un programa amb “impacte en el centre i que implique altres sectors de la població”.

Per assolir els objectius proposats, els centres replegaran, per una banda, tots els productes creats (manuals, DVD’s, pàgina web…) durant tot el període, per poder ser emprats amb posterioritat; i, per l’altra banda, els instituts participants continuaran treballant junts mitjançant la plataforma eTwinnig. Desenvoluparan altres activitats i crearan noves tasques que ajuden a implementar i millorar els acords presos amb anterioritat.