L’Ajuntament anul·la les activitats festives en què no es poden aplicar les mesures contra el contagi de la COVID-19.

La romeria dels Sants Màrtirs, i gran part de les activitat pròpies de les festes de l’agost queden anul·lades per un ban que ha publicat hui l’Alcalde de Benlloc, davant de la impossibilitat d’aplicar les mesures profilàctiques indicades per les autoritats sanitàries per tal d’evitar la propagació de la malaltia.

La decisió s’ha adoptat de mutu acord entre la Comissió de Festes, el rector de l’església local i l’Ajuntament i tan sols afecta les activitats en les quals siga impossible complir amb les indicacions prescrites per Sanitat.

Així, no se celebrarà la Romeria dels Sants Màrtirs ni el mercat tradicional a peu de l’ermita de l’Adjutori, ni tampoc les revetlles nocturnes o les activitats taurines, entre altres actes massius. Tanmateix sí que es podran celebrar activitats culturals en recintes acotats que permeten el control d’assistència, la distància interpersonal mínima d’1,5 m i que el públic romanga assegut agrupat per unitats de convivència.

En uns dies les regidories de Festes i de Cultura faran públics els actes que celebraran i les condicions de participació del públic.

L’Ajuntament de Benlloc demanada al veïnat comprensió davant una decisió tan dura, inèdita i meditada, que ha intentat posposar per veure si la situació millorava. Tanmateix, la situació sembla no millorar i tot plegat recomana aplicar la prudència durant els mesos que venen. Cal actuar d’acord amb allò que s’ha vingut a anomenar «nova normalitat». Una normalitat que ha d’evitar actes massius sense possibilitat de control, extremar la higiene, i fer ús de mascaretes quan hi haja contactes amb persones de fora del nucli de convivència.

 

Tags: , , , , ,