Dintre del cicle d’actuacions “Diumenge de Mercat” en el que es programa una actuació cada primer diumenge de més a la plaça del mercat, aquest diumenge la regidoria de Cultura ha programat l’espectacle dirigit al públic infantil i familiar “Marieta Ganduleta”. L’espectacle serà a les 12:00 a la plaça i naturalment, és d’accés gratuït.

És la primera vegada que aquest espectacle es realitza davant del públic, amb la qual cosa ens trobem davant d’una estrena en tota regla.

Marieta Ganduleta no és un conte, ni és un disc, ni és un llibre, ni és un espectacle. És tot açò i molt més. La història de la xicoteta Marieta és l’arrel a partir de la qual sorgeixen moltes coses. Perquè ací, sobretot, passen coses. Una història, escrita per Eva González i Jesús Sáez, sobre una xiqueta molt mandrosa, plena d’imaginació però a la qual no li agrada llegir, i que acabarà navegant entre mons increïbles i personatges inimaginables. Unes cançons, escrites i interpretades per Llum que traspassen el que se sol pensar sobre “el disc per a xiquets”. Rock, pop, folk, psicodèlia, Brasil, Cuba, distorsió i energia a dolls, es donen cita en un disc que segur que també gaudiran intensament els adults. I les il·lustracions d’una història que està dins d’un projecte d’estimulació lectora, desenvolupades amb la perícia i la desbordant imaginació de Luis Demano.
Sobre l’escenari, “Marieta Ganduleta” és un contacontes musicat. Les cançons van donant-li vida a un conte que alterna les referències a la cultura popular valenciana amb detalls actuals plens d’ironia, donant forma a un espectacle poc habitual, sobretot perquè ni el conte, ni les cançons ho són. Perquè Marieta Ganduleta és oci de qualitat, on no es subestima ni als xiquets, ni als pares, on tots, sense excepció, ho passaran en gran, on la imaginació i l’humor és el principi que mou, emociona i diverteix.

Eva González i Jesús Sáez tenen tots dos trajectòria en el món de la pedagogia, i en el tractament de projectes d’estimulació de la lectura. Llum és un projecte musical format per músics de prestigioses bandes valencianes com a Polar, Arthur Caravan i Polonio, amb tres singles i un disc editats en el segell madrileny Javalina. Luis Demano és il·lustrador i ha treballat per a mitjans com El Mundo, ABC Cultural, eldiario.es o Ajoblanco, a més d’il·lustrar una gran quantitat de llibres i contes entre els quals destaca el recent Premi de la Critica dels Escriptors Valencians, pel seu treball al costat d’Andreu Galán en “Qui No Sap Riure No Sap Viure”.