A partir del dissabte 26 de juny la ciutadania espanyola ja pot prescindir de la mascareta en determinades situacions a l’exterior.

  1. No serà obligatori portar mascareta a l’exterior, mentre caminem pels carrers, places, etc., sempre que mantinguem la distància d’un metre i mig. En reunions amb convivents no cal guardar la distància.
  2. Continuarà sent obligatòria en llocs públics, com ara biblioteques, botigues o transport públic.
  3. Tampoc serà obligatori als vaixells en la zona de coberta on es puga mantindre la distància de seguretat.
  4. Sí que serà obligatòria en concerts si s’està dret, però no si el públic s’asseu i es pot mantindre la distància d’un metre i mig.
  5. A les terrasses, caldrà portar-la quan estiguem a menys de metre i mig compartint taula amb no convivents, mentre ens movem entre taules o quan ens servisquen els cambrers.
  6. A les residències de majors i centres de diversitat funcional deixarà de ser obligatòria en aquelles residències en què el 80% de les persones residents estiga vacunat. Sí que serà obligatòria per als treballadors i per a les visites.
  7. També en aquelles dependències destinades a treballadors essencials, com ara els bombers, si tenen un 80% de vacunats podran no portar la mascareta.
  8. En les institucions penitenciàries, l’ús de la màscara s’adaptarà a les particularitats de cada centre i de la seua organització.
 

Tags: , ,