Benlloc va acollir el passat cap de setmana a milers de persones en la seua vuitena edició de la Festa de la Verema. Després d’una primera presa de contacte el divendres amb la Punxà de la Bota acompanyada de la banda Amor a l’Art i el concert de la Trocamba Matanusca com a gran reclam, Benlloc va donar inici al seu conegut Festival Viniterrània.

El dissabte al matí va haver-hi una taula rodona en l’antiga cooperativa en la qual cellerers, distribuïdors, vinicultors i persones relacionades amb aquest sector van posar en valor la diversitat i la qualitat dels vins locals. També l’actuació del Grup de Danses Rabalaire i el concert de Joan Amèric van amenitzar l’agradable matí a la qual també van assistir centenars de persones. Però, el moment culminant d’aquesta festa va ser el dissabte a la vesprada amb l’assistència de milers de persones que van gaudir dels vins i de la música, tant que es van haver de reposar alguns  perquè es van esgotar. A més, els jocs infantils van representar a la perfecció la personalitat d’aquest festival centrat en la verema. I és el seu nivell de participació de la gent, indistintament de la seva edat. Així, mentre els majors degustaven amb calma un bon vi, els xiquets i xiquetes podien saltar i passar-s’ho en gran en els matalassets. La nit del dissabte es va tancar amb el concert de The Dance Crashers i posteriorment la multitud va acudir a la discomóvil que van organitzar els kintos.

El diumenge es va posar la guinda a la Festa de la Verema amb l’actuació de Discoclown per als més menuts i a continuació amb un popular tast de vins de la terra dirigida per l’enòleg Javier Prats, que va comentar les característiques dels brous en directe.

No van faltar els tradicionals llocs d’alimentació, que van reunir els productes típics de molts dels municipis dels voltants, com a formatges, carns, papes, rebosteria o torrons.

Volem agrair a tots els i les assistents per acostar-se aquest cap de setmana a Benlloc i fer possible la festa de la Verema un any més. Ens veiem l’any que ve amb la novena edició!

 

 

Tags: , ,