L’Àrea de Salut Castelló a la qual pertany Benlloc, passa el dilluns 1 de juny a la fase 2 de la desescalada.

Algunes de les noves restriccions, sempre respectant les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries i, en particular, les relatives al manteniment d’una distància mínima de seguretat de, almenys dos metres, són les següents:

Reunions socials

Es podran realitzar reunions socials de fins a 15 persones, respectant els 2 metres de separació i en cas de ser impossible la separació, utilitzant mascaretes. Les reunions es podran donar en domicilis, terrasses d’hostaleria o a l’aire lliure.

Estaran permeses també les visites a familiars a habitatges tutelades i centres residencials de persones amb discapacitat. S’haurà de concertar cita prèvia i sols es podran visitar en cas que no hi existisquen casos confirmats de COVID-19.

Mobilitat i transport

Es podrà circular lliurement per la província, illa, zona sanitària o unitat territorial de referència per a treballar, traslladar-se al segon habitatge, a allotjaments turístics, terrasses, mercats ambulants i per a visitar a familiars i amics, acudir a vetlles, cinema, teatre… visitar llocs de culte, espectacles o museus, a més d’acudir a un comerç.

També per visitar a amics i familiars en els seus domicilis (fins a 15 persones).

Els menors de catorze anys (bebés inclosos), podran anar acompanyats de la unitat familiar completa.

Establiments i locals comercials

Obren tots els comerços detallistes i de serveis professionals, independentment de la seua superfície, amb un aforament del 40% de la seua capacitat (també per planta si tenen diverses) i sense necessitat de cita prèvia. Hauran d’establir un horari prioritari per a majors de seixanta-cinc anys.

S’obren al públic els centres i parcs comercials, amb un 30% d’aforament en les zones comunes, i amb un 40% d’aforament en els comerços.

Podran obrir al públic, amb cita prèvia i sense la limitació dels 400 metres quadrats, els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes i administracions de loteria.

Hostaleria

Obren de nou els establiments que estaven tancats i ja es pot consumir dins del local amb un 40% de l’aforament.

Seguiran obertes les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració, amb la condició d’ocupar com a màxim deu persones per taula o agrupació de taules, i limitant-se al 50% de la capacitat.

Oci i cultura

Es podrà anar al cine, teatre i espectacles culturals amb un terç de l’aforament, en espais tancats amb seients numerats, guardant les distàncies de seguretat. Es recomana adquirir les entrades en línia.

Activitat física, passejos i esport

Els afeccionats de fins a setanta anys podran fer esport a l’aire lliure en qualsevol franja horària menys entre les 10.00 h i les 12.00 h i entre les 19.00 h i les 20.00 h, que continua estant reservada per als majors de setanta anys i persones dependents. Aquestes franges no s’apliquen a les poblacions de menys de 10.001 habitants i una densitat de població de menys de 100 habitants per km quadrat.

No estarà permés utilitzar un vehicle motoritzat o transport públic per anar a fer esport.

Les instal·lacions esportives cobertes obren de nou i es podrà accedir sol·licitant cita prèvia i amb un aforament del 30%. Es podran practicar esports individuals o d’un màxim de dues persones, sempre sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat.

Piscines

Podran obrir les piscines d’ús recreatiu, encara que s’haurà de demanar cita prèvia i no es podrà superar el 30% d’aforament. No es podran utilitzar les dutxes dels vestuaris.

Natura

Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de natura en grups de fins a vint persones, però s’haurà de concertar cita prèvia. De moment no es podrà realitzar per lliure, s’haurà de fer a través d’una empresa dedicada a això.

També es podrà gaudir de les platges per fer esport, prendre el sol i banyar-se, en grups de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància mínima de dos metres entre els participants.

Llocs de culte

Es podran tornar a assistir a cerimònies religioses sempre que no se supere un 50% de l’aforament.

Bodes

Es podran celebrar bodes en instal·lacions públiques o privades, en espais a l’aire (100 persones màxim) o espais tancats (màxim, 50 persones), sempre que no se supere el 50% del seu aforament.

Vetlles

Les vetlles podran realitzar-se en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, amb un límit de 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 persones en espais tancats, siguen o no convivents.

La participació en la comitiva per a l’enterrament o comiat per a cremació de la persona morta es restringeix a un màxim de 25 persones, entre familiars i afins, als quals podria afegir-se la persona que oficie la cerimònia.

 

Tags: , , ,