Dissabte dia 29 d’abril Antoni Ripollés Mansilla presentarà a l’Auditori de Benlloch en enregistrament en CD de l’obra més íntima de Daniel Fortea. L’acte serà una explicació dels treballs realitzats que comptarà amb la interpretacio de diverses peces. L’entrada és gratuïta.

L’enregistrament d’aquest CD, amb les obres més íntimes de Daniel Fortea, és part del projecte Catalogació, edició crítica i registre del patrimoni musical de Castelló, finançat per la Universitat Jaume I de Castelló i junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benlloch, localitat natal de Fortea.

Portada CD En mi refugio

Portada CD En mi refugio

Els consells interpretatius i les aportacions de la seua neboda, la també guitarrista Lolita Padilla Fortea, coneixedora de primera mà de les indicacions de son tio Daniel, han estat molt valuoses a l’hora d’entendre la música de Fortea.

En mi refugio, no sols és una de les obres que li dona nom al CD; és un estat ànimic que representa l’eix vertebrador de la música que podem trobar en aquest treball. La personalitat de Daniel Fortea es veu com en un mirall en les obres que hem escollit. En algunes, només en el títol s’endevina que l’estat d’esguard era per al guitarrista, un estat natural. En altres, són els recursos sonors, els que ens porten a evidenciar una necessitat de supervivència anímica del seu interior.

ANTONI F. RIPOLLÉS, Natural de Castelló, és Professor Superior i concertista de Guitarra amb Premi Extraordinari de Fi de Carrera per unanimitat al Conservatori Superior de Música de València. Ha assistit a cursos de perfeccionament amb els Mestres enrique Perona, Leo Brouwer, David Rusell, Roberto Aussel i José Tomàs. Diplomat en Magisteri per la Universitat de València, Llicenciat en Hª i Ciències de la Música i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment és professor de l’àrea de Música a la Universitat Jaume I de Castelló. Ha sigut professor de guitarra al Conservatori de Vila-real (Castelló) i a l’Escola de Música Mestre Agut Manrique d’Almassora (Castelló), de la qual va ser director dutant qutare anys Sota la seua direcció, el Grup d’Investigació i Recerca de Patrimoni Musical de Castelló a la UJI, juntament amb la direcció de diverses tesis doctorals i projectes d’investigació han permés la recuperació i difusió d’autors i obres de Castelló dels segles XIX i XX, així com estudis musicològics al voltant de la Música de la nostra província. Actualment forma part del quartet de cambra duo et duo, amb actuacions a València, Castelló, Madrid i Terol.
 

Tags: , ,