El Celler “Cuatro Rayas” situada en La Seca, (Valladolid), va acollir els dies 26 i 27 d’octubre la III Trobada de Joves Cooperativistes organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i URCACYL, amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i Santander Agro.

Al voltant de cent joves sòcies i socis de cooperatives, provinents de 12 Comunitats autònomes, entre ells, la nostra cap d’administració de la Cooperativa Agrícola de Benlloc, Alicia Vallés, han reflexionat i debatut sobre les accions necessàries per a fomentar el relleu en el sector agroalimentari, i més concretament en les cooperatives.

El problema del relleu generacional és evident en el sector agrari i és un aspecte que preocupa especialment les cooperatives. Actualment, els joves representen el 10% de la base social en cooperatives, el 8,7% forma part dels consells rectors i gairebé un 4% és president o presidenta de cooperatives.

Volem agrair a Alicia per haver-se desplaçat fins a Valladolid i ser partícip d’aquesta III Trobada entre joves cooperativistes que tracta de buscar idees i generar solucions per a aconseguir atreure a més joves a les cooperatives.

 

Tags: , ,