Ahir diluns, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, es va reunir amb l’alcalde de Benlloc per a analitzar i impulsar les polítiques d’habitatge i regeneració urbana i ha visitat la zona de l’actuació que la Conselleria està executant en el municipi. En la trobada també ha participat el secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar.

Parlem del pla ARRUR, que suposa la rehabilitació de 18 habitatges, la reedificació de tres més, les obres de reurbanització de dos espais públics dins de l’àmbit i la creació d’un equip tècnic de gestió. L’àmbit de l’actuació queda delimitat pel carrer del Treball, carrer Remur, carrer Auditori i camí del Cementeri.

A més, van visitar la casa del metge Pavía, que van presentar per al pla Conviure, per a dur-lo a terme com a residència d’estudiants, que també es troba dins del pla ARRUR. Aquesta casa, en la part posterior té un pati, el qual passarà a ser una plaça.

L’aportació de la Generalitat per a desenvolupar aquest ARRUR és de 153.000 euros d’una inversió pública total de 576.000 euros, mentre que el Govern destinarà 327.000 euros i l’Ajuntament de Benlloc altres 96.000 euros.

L’alcalde de Benlloc ha mostrat la seua satisfacció per “el futur que s’obri en el municipi i les infraestructures que es crearan “gràcies a la col·laboració de la Vicepresidència”. En concret, les obres del ARRUR “donaran la possibilitat de tornar al poble a la gent jove i disposar de cases en lloguer que ajudaran a lluitar contra la despoblació”.

 

Tags: , , ,