Divendres passat, l’Ajuntament de Benlloc es va reunir amb l’associació “La Plana de l’Arc”, una associació intermunicipal de dinamització i governança turística que té com a objectiu principal fomentar el turisme sostenible al costat dels set municipis que la formen: Benlloc, Cabanes, Coves de Vinromà, Torre d’En Domènec, Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea.

Aquesta associació treballa per un ecoturisme defensant la naturalesa i bellesa de cada poble per a crear una política comuna quant a la imatge de cada municipi. Així doncs, es van elaborar panells de benvinguda, de senyalització de recursos, etc.

Són molts els objectius que es tenen al cap des de la Plana de l’Arc, que són donar a conéixer els nostres territoris i tractar que es convertisquen en els destins més buscats per la seua gran bellesa rural. Per això, s’ha pensat instal·lar aparcaments de bicicletes

fets de material reciclat, un museu d’art contemporani en viu, instal·lació de miradors al cel, implantació d’una estratègia de millora de la qualitat i competividad, etc. També, incentivar les relacions públic-privades del sector del turisme. Així mateix, es busca una política comuna d’urbanisme protegint la nostra arquitectura autòctona i promoure la cultura europea.

El turisme és naturalesa, és cultura, és arquitectura, és paisatge i és important que els nostres municipis tinguen una directriu comuna per a tindre un gran futur i per això, la Plana de l’Arc, incentiva el desenvolupament d’un slow tourism, un turisme rural i gastronòmic en aquests set municipis de la Comunitat Valenciana.

 

Tags: , ,