Desquerra a dreta: Vicent Guimerá, portaveu de loposició en lAjuntament de Benlloch; Juan Domingo Tárrega, de Mas de Rander; Vicent Casanova, regidor de Foment de Benlloch; Ana Edo, diputada i regidora de Cultura de Benlloch; i Domingo Giner, diputat d Agricultura.

Desquerra a dreta: Vicent Guimerá, portaveu de l’oposició en l’Ajuntament de Benlloch; Juan Domingo Tárrega, de Mas de Rander; Vicent Casanova, regidor de Foment de Benlloch; Ana Edo, diputada i regidora de Cultura de Benlloch; i Domingo Giner, diputat d’Agricultura.

Hui s’ha fet la presentació de la Mostra a les festes de la Magdalena. A les 12:00h al mesó del Vi s’han aplegat diverses autoritats, veïns i amics de Benlloch que han pogut degustar els vins de Mas de Rander, les coques rojes del Forn Ca Pedro, els dolços i Torrons d’Agut de Benlloch i embotis de Benlloch servits a la parada del Restaurant Casa Perito, també present al Mesó del Vi.

Al Mesó, l’Ajuntament ha confirmat la participació d’onze cellers de la província de Castelló en la XIV edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de març a Benlloch, inaugurant aquest any la temporada de fires a la província.

“Esperem que durant aquestes dues setmanes que queden per davant algun celler més confirme la seua assistència i puguem augmentar així el nombre de participants de l’edició anterior”, han explicat fonts municipals durant la presentació de la Mostra al Mesó del Vi de Castelló, instal·lat aquest any per primera vegada a la plaça de la Muralla Liberal. Un canvi d’emplaçament que ha agradat al sector vitícola: “Ha estat una benedicció, estar en ple centre de la ciutat és molt positiu per al món del vi”, ha explicat Juan Domingo Tárrega, gerent de del celler de Benlloch  Mas de Rander.

Representants de la Unió de Llauradors i de l'AJuntament de Benlloch

Representants de la Unió de Llauradors i de l’AJuntament de Benlloch

De moment, els que han confirmat ja la seua participació en la Mostra són els cellers Vega Palancia SL de Soneja; Masía de la Hoya (Sogorb); Castells i Montoliu de La Torre d’En Domènech; Barón d’Alba y Vicent Flors, ambdues a Les Useres; Ildum Vinarius de Cabanes; el Rosso de La Barona; El Mollet Vi i Cultura de Les Useres; Mas de Rander de Benlloch; Barranc dels Cirers (que té la seua vinya al terme de Benlloch); i la segorbina Di Vinos & Viñas, que s’estrena aquest any en la Mostra.

L’acte celebrat aquest migdia al ‘Mesó’ del Vi, presidit pel regidor de Foment de Benlloch, Vicent Casanova, al que han acompanyat la regidora de Cultura de la població, Ana Edo, el portaveu de l’oposició en el Consistori del municipi, Vicent Guimerà, i el diputat d’Agricultura Domingo Giner, a més de varis dels cellerers que assistiran a la Mostra, ha inclòs un tast vinícola sota el segell de Benlloch i una degustació de productes típics de la gastronomia local, com la ‘coca roja’ i el torró d’Agut.

Judith Campayo i Judit Molina són les dinamitzadores turístiques de la Mostra

Judith Campayo i Judit Molina són les dinamitzadores turístiques de la Mostra de Benlloch

Així, el vi serà, junt a l’ametlla -altra de les bases de l’economia local- un dels dos eixos vertebradors de la Mostra Belloquina de 2015, un fet que justifica que Benlloch siga el terme municipal de la província que més producció de raïm aglutina.

Per aquest motiu, el sector vinícola tindrà un espai propi en la mostra: la Fireta del Vi, on estaran representats una bona part dels cellers que integren la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Castelló i en la qual els cellerers participants faran un tast comentat, obert al públic assistent, sobre els nous vins produïts en els seus cellers.

Novetats entre les quals figurarà, segons ha avançat aquest migdia al Mesó del Vi de Castelló Juan Domingo Tárrega, de Mas de Rander, “un vi blanc macabeu amb un toc de viogner, amb el seu nou etiquetatge”.

El responsable de Mas de Rander ha destacat, a més, la importància de la Mostra Belloquina per “presentar els vins de la terra de Benlloch, què millor que fer-ho en el lloc on estan les vinyes”.

Presentació a la Bodegueta de Casa Perito

Presentació a la Bodegueta de Casa Perito: Vicent Casanova, Juanjo Edo “Perito”, Vicent Guimerà, Ana Edo, Domingo Giner i Juan Domingo Tárrega.

A més de les activitats per donar a conèixer al públic el sector vitivinícola o el de l’ametlla –s’han organitzat demostracions de labors agrícoles i elaboració de dolços típics amb aquest producte com a base en un forn morú recentment recuperat- la Mostra Belloquina guarda sota la màniga un ampli ventall d’actes per a tots els públics.

La localitat es convertirà durant l’últim cap de setmana d’aquest mes de març en un aparador de productes tradicionals on els visitants podran adquirir des de productes de rebosteria i alimentació, com la ‘coca roja’ o el torró, fins a ceràmica, artesania tradicional o bijuteria.

El president de l'IGP Vins de la Terra de Castelló, Ismael Sanjuan, acompanya Benlloch en la presentació de la Mostra al Mesó

El president de l’IGP Vins de la Terra de Castelló, Ismael Sanjuan (segon per la dreta), acompanya Mari Carmen Pitarch, regidora de Benestar de Benlloch; Carlos Casanova, regidor de festes; Juan Domingo Tárrega, de Mas de Rander; i Vicent Casanova, regidor del Foment, en la presentació de la Mostra al Mesó

A més, l’Ajuntament ha organitzat un complet programa cultural amb danses tradicionals a càrrec del Grup Rabalaire de Benlloch i la Rondalla de Figueroles; concerts, com el que oferirà la banda Amor a l’Art; conferències; una marxa cavallista i l’espectacle infantil Trobadorets, que clausurarà l’edició de 2015 de la Mostra Belloquina.

 

Tags: , , , , , , ,