El dimarts 10 de març tindrà lloc a edifici de l’escorxador de Benlloc (carrer del Treball, 33) l’acte de presentació del Centre Rural d’Emprenedoria Social, ERESS.

El Centre Rural d’Emprenedoria Social (ERESS), situat a Benlloc, província de Castelló i finançat per Labora des del Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i Ocupació Plana Alta Nord, es tracta d’un centre destinat a la creació d’empreses socials en el medi rural a través de persones emprenedores que acudiran per obtenir la mentoria i formació necessàries per a aconseguir-ho.

Aquests emprenedors trobaran en ERESS tres mesos d’immersió on amb la metodologia de l'”aprendre fent” obtindran, més que un títol, el coneixement necessari per a dissenyar empreses socials en els seus territoris.

Durant aqueix període hi haurà un temps d’estada a Benlloc, temps de viatge per l’estat per a conéixer en diferents entorns i conjuntures empreses socials que ja estan aportant solucions a necessitats dels seus territoris, temps de relació entre el vist i el viscut i el seu projecte, temps d’adequació de la seua idea al territori on s’ha d’implementar i finalment tanca mitjançant el contrast del projecte amb la comunitat emprenedora d’ERESS.

Les empreses que sorgiran del projecte, necessàriament hauran de ser empreses amb un objectiu social i/o mediambiental construïdes sobre una estructura financera sòlida i seran empreses dissenyades per al desenvolupament del medi rural, no com a oposició al medi urbà sinó com una via per a crear riquesa en el primer alhora que es dóna suport a la cobertura de necessitats en el segon.

Les empreses socials es crearan en el marc del coneixement lliure a fi d’exercir com a multiplicador d’impacte i es dissenyaran amb la voluntat de rèplica en altres bioterritorios diferents de l’inicial d’implementació.

Finalment, les empreses socials es construiran amb el triple balanç: social, ambiental i financer sent tots ells econòmics i ampliant d’aquesta manera la capacitat de desenvolupament de l’empresa.

Després d’aquest pilot subvencionat per l’administració pública, ERESS serà també una empresa social que trobarà la seua viabilitat en els imports de les inscripcions de les persones emprenedores. Es cuidarà que existisca la possibilitat d’accés a beques per a aquelles que no compten amb recursos propis suficients.

 

Tags: , , ,