La plaça de l’Església està sent en camp de proves de la nova il·luminació Led que l’Ajuntament estendrà per tot el poble, començant pel centre històric. En concret, s’han substituït tres lluminàries que tenien bombetes de baix consum per altres tantes de Led.

La prova servirà per avaluar el tipus d’il·luminació en la part antiga del poble, per a la qual s’han buscat lluminàries d’estil tradicional que no desentonen i que, fins i tot, siguen molt millors estèticament a les que actualment hi ha al centre.

Les bombetes substituïdes tenien un consum de 65 W i produïen aproximadament 15 lúmens, mentre que les Led cosumeixen 52 W amb una producció de 20 lúmens.

L’actuació s’emmarca en la política que des de diferents institucions s’està impulsant de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals en la que també s’emmarca la substitució de la caldera de l’escola, que funcionava a gasoil, per una de biomassa, amb una molt considerable reducció de costos.

L’Ajuntament ha sol·licitat a la Diputació Provincial una ajuda per al finançament del 65% del cost de la substitució de les lluminàries de tot el centre, el cost de la qual ascendeix a 50.000,00 euros. El cost de la substitució de totes les lluminàries del poble està calculat en aproximadament 150.000,00 euros. Es preveu que en tres anys podrà donar-se per substituïda tota la xarxa d’il·luminació urbana de Benlloch.

 

 

Tags: , , ,