L’Ajuntament de Benlloc ofereix un curs per a dones i homes majors de 60 anys d’estimulació cognitiva, un taller per a la memòria dedicat a persones de la tercera edat que desitgen prevenir el deteriorament cognitiu o també que comencen a tindre símptomes de deteriorament i desitgen frenar l’avanç.

El taller és gratuït i finançat per l’Ajuntament de Benlloc i la Generalitat Valenciana, per tant els interessats i interessades poden fer les inscripcions a les oficines de l’Ajuntament fins al dia 26 d’abril.

Les sessions començaran el dia 30 d’abril a les 11:30h i fins a les 13h a l’Auditori Municipal i s’impartiran els dilluns.

Especialistes del Centre de Desenvolupament Rural de l’Alt Maestrat són els encarregats de dirigir aquest taller, que tal com expliquen, s’imparteix per ordinador i fitxes impreses en grups d’unes 8 persones pe facilitar l’atenció més personalitzada pel que fa a la detecció de necessitats.

Amb aquests cursos s’espera detectar precoçment els casos de deteriorament cognitiu per al seu tractament, i també reduir els possibles casos. Per aconseguir-ho, els usuaris s’avaluaran amb el qüestionari MMSE de Folstein en començar i acabar el taller; i en cas que la psicòloga ho crega oportú, es realitzaria un informe de derivació al metge amb el suggeriment de la derivació a neurologia de l’Hospital La Magdalena de Castelló.

 

 

Tags: , , , , , ,