1.DIPÒSIT D’AIGUA:Enric Climent, arquitecte tècnic encarregat, juntament amb Daniel, de lelaboració del projecte de reaprofitament de lantic dipòsit daigua de Benlloch, exposa el seu projecte al grup. Defensa, en primer lloc, la idoneïtat de no enderrocar el dipòsit ans al contrari mantenir-lo i reaprofitar-lo per a emplaçar-hi la seu de lAgenda 21 local. Alega que és un edifici ja fet, amb una imatge molt característica i implantada ja en la imatge de Benlloch. Afirma que efectivament no es podrà urbanitzar com cal el carrer però que paga la pena conservar lelement pel seu valor arquitectònic i per la seua usabilitat. Acompanya lexposició amb imatges diverses.
Sobre el torn de paraules i es genera un debat sobre el color que hauria de tenir ledifici, ja que el blanc absolut proposat no acaba dagradar. Es conclou que sestudiarà apaivagar-lo una mica per a que no cride tant latenció. Es qüestiona la ventilació del local, ja que en el projecte saposta per conservar intactes les parets i aquestes tan sols presenten un orifici de ventilació. Lequip darquitectes es compromet a estudiar practicar un altre orifici en el costat oposat per a que hi haja una millor ventilació.
Leonardo planteja que lobra hauria daprofitar per consolidar certa cimentació lateral que està molt erosionada en el llenç de muralla sobre la que es recolza lesglésia, i que està al costat del dipòsit.
Finalment es conclou que el debat continuarà, però queda consensuat que ledifici es conservarà i susarà de seu de lAgenda 21.
2.CATÀLEG D’ASSOCIACIONS: Àngels parla en nom de lescola, que havia quedat encarregada de preparar el guió per al catàleg dassociacions local, i explica el guió que ha proposat, motivant els punts triats. Aquest guió queda consensuat sencer (sofereix com apèndix) i es fixa la última setmana de juny com a límit de lliurament de texts i fotografies. Aquesta informació shauria de facilitar amb suport electrònic per facilitar el treball de maquetació i per a que tal i com vagen arribant es vagen penjant al web de lAgenda.
3.REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ: Vicente Zapata fa una exposició per tal de justificar la idoneïtat que el municipi es dote amb un reglament de participació ciutadana. Un reglament que resultarà fet pel poble per via del grup de treball i que posteriorment serà assumit per lAjuntament. Per tal de despolititzar el fòrum i que els conflictes polítics no el contaminen, la presidència daquest no hauria de ser ostentada per cap polític. Per facilitar la tasca farfallosa de preparar cadascuna de les disposicions dun reglament caldria que en el grup de treball es debateren els principis bàsics però que fora un grup de treball específic el que el redactés a partir dels principis bàsics.
En acabar la seua exposició es determinen les persones que formarien el grup específic de treball, per les seues capacitats i trajectòria en la matèria; Jesús Vidal, Sandra Martí, lADL i la secretària Municipal. En aquest sentit algun dels membres sollicita models sobre els que guiar-se mínimament, i el tècnic municipal (ADL) es compromet a facilitar-los-els.
Acceptats com a grup sobre el torn de paraula:
-Sinsisteix en el fet que ningú puga fer-se amos del reglament i que per això hauria de partir del poble i passar després a laprovació plenària.
-Es comenta quin és el tamany que hauria de tenir el fòrum i sacorda que siga el grup qui el propose més endavant.
-Sindica que sha de traballar amb molt de retorn (feed-back) entre el grup tècnic i el grup de treball, també amb els polítics que lhan daprovar en Ple Municipal.
-Es pregunta qui i com es podrien plantejar qüestions al fòrum una vegada constituït aquest. En aquest sentit sobre un debat i es diu que en principi qualsevol podria plantejar qüestions al fòrum i que aquest decidiria la seua transcendència. Però es diu que es tractarà el tema amb major profunditat.
-Es proposa un fòrum molt obert i una comissió permanent molt àgil i més acotada.
-Es debat sobre la representativitat. No sacaba decidint res i es deixa que el grup tècnic o comissió propose un acord en aquesta matèria.
4.GRUP D’EXPERTS: Sobre el grup dexperts es diu que calen estudis de diagnosi per saber quines són les prioritats a lhora dactuar. Es fa esment al llistat de persones que va sorgir de lanterior reunió i es proposa que cal estructurar-lo o organitzar-lo, prèvia consulta sobre la disponibilitat manifestada per les persones indicades com a experts. En aquest sentit sencomana a lADL que comence a organitzar-lo.
5.JORNADES AGENDA 21: Per últim Vicente Zapata explica les jornades que proposa. Aquestes serien a final doctubre o de novembre, comptarien amb la collaboració amb la UJI, amb experts en la matèria i amb implicació de molta gent de Benlloch.