Nota explicativa dels fets en els que s’emmarca la vacunació no planificada de l’Alcalde de Benlloc

Davant les acusacions llançades des de diversos fronts contra la meua persona i observant el meu deure amb el veïnatge i el seu dret a saber els fets, passe a contar què va passar el dia 12 de gener de 2021 i a fer algunes valoracions: 

Sobre les 14:30h l’equip que estava vacunant les persones citades va acudir a l’Ajuntament expressant la necessitat de gastar 5 dosis que havien sobrat i restaven sense assignar. La qüestió apremiava ja que les dosis estaven pròximes a caducar, i s’argumentava que s’havia pensat en diversos col·lectius, entre els que es trobava el personal de l’Ajuntament, davant la falta d’instruccions sobre què fer amb les dosis sobrants. L’equip sanitari entenia que la coincidència entre les dosis restants i la quantitat de personal de l’Ajuntament, la seua exposició al públic i, a més,  la proximitat al centre de vacunació, conformaven la millor opció per aprofitar les vacunes restants i es va convidar les 4 persones que estàvem a les instal·lacions a vacunar-nos. De fet, des de l’Ajuntament es va intentar localitzar la responsable de la Unitat de Respir, sense èxit. Finalment es va procedir a vacunar 4 persones de l’Ajuntament i una altra que estava en reserva. 

No sé si la conducta és moralment reprovable ara, però el que sé és que en eixe moment era una qüestió que no em vaig plantejar, que no es va plantejar ningú. Senzillament es va naturalitzar un oferiment, sense cap mala intenció ni cap intent de passar davant de cap altre dels meus veïns ni de les meues veïnes. Ni més, ni menys. Assumisc, ara, que podria haver-me negat, però en aquell moment no va passar pel meu cap ni que podia estar aprofitant una circumstància, ni tampoc el contrari. Senzillament vaig fer el que sempre faig davant els metges: fer-los cas.

Vaja per davant que no estic intentant desplaçar la responsabilitat, l’equip de vacunació va fer allò que va creure millor en les circumstàncies en què es va trobar. Tota aquesta situació, però sobretot, aquella que es produir el dia 12 de gener, s’haguera pogut evitar amb un protocol ben clar en què hi figuraren instruccions sobre com procedir en cas de dosis sobrants.

Ara la caçera mediàtica i també política m’han posat en el punt de mira i jo assumisc totes les crítiques que se’m puguen fer. Són entenibles ateses les circumstàncies, i no seré jo qui faça d’açò una creuada, atenent també a les circumstàncies. El martiri mediàtic i polític sembla una broma davant el drama quotidià provocat per la pandèmia.

El que sí m’importa és la opinió del meu veïnat i si escric aquestes línies és per a què, almenys, se’m done l’oportunitat de defensar-me i per a què penetre a cada casa un bri de dubte, una pregunta que qüestione l’aparent obvietat dels fets.

Els alcaldes d’aquest tipus de poble sempre estem a la disposició de cada veí i de cada veïna en el seu dia a dia. Ens hem buscat eixa obligació de la que estic molt satisfet. Ara toca donar explicacions i les donaré a cada veí i a cada veïna que me les demane per a aclarir-li què va passar aquell dia, i per assegurar-li que no va haver cap mala intenció per part de ningú. 

 

Àngel Ribés Bellés. Alcalde-president de l’Ajuntament de Benlloc. 

 

 

Tags: , , , , ,