El programa és una experiència pilot desenvolupada per dues joves veïnes de Benlloch que participen en el programa Salari Jove.

El programa pilot d’activitats extraescolars que ha posat en marxa l’Ajuntament ha rebut la inscripció de 60 xiquets i xiquetes que, des de dilluns, participen el el conjunt d’activitats organitzades. Amb aquest nombre d’inscripcions l’Ajuntament qualifica la iniciativa com un èxit. De fet, s’han sobrepassat les previsions inicials i ha hagut de preparar més aules i ampliar els horaris previstos inicialment.

El programa d’extraescolars és gratuït per a les famílies i s’ha dissenyat com a prova amb la finalitat d’avaluar els seus resultats i també el seu cost. Enguany el programa ha estat finançat per l’Ajuntament i també pel programa Salari Jove, un projecte d’ocupació de joves titulats finançat, al seu torn, pel Fons Social Europeu, pel Servef i per Ministeri de Treball.

Els objectius del programa són contribuir a incrementar el rendiment dels escolars sense perdre de vista que l’horari escolar és un altre i que les activitats proposades han de conjugar el lleure a què tenen drets els xiquets amb la millora dels resultats acadèmics. Per fer-ho possible s’ha contractat a dues titulades en educació infantil que, a més a més, són veïnes de la localitat. Elles estan posant en pràctica, amb la supervisió constant de la regidora de cultura, un conjunt d’activitats amb qualitat.

Amb els resultats obtinguts quant al rediment, acceptació i cost, l’Ajuntament avaluarà la conveniència de continuar el programa, i en cas de fer-ho, de quina millor forma.

 

Tags: , , , ,