Un any més l’Ajuntament de Benlloc celebra el Nadal amb activitats culturals per a tots els gustos i tots els públics, activitats organitzades pel mateix consistori en coordinació amb els actes de la resta d’associacions del municipi continuen la tradició belloquina de lligar qualsevol festa amb esdeveniments culturals.

El mes de desembre va començar amb força amb l’exitosa segona edició de la “Nit de Jazz” que va acollir el primer cap de setmana del mes als grups Jim War Brou i BORN, un esdeveniment succeït per les Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat que van convertir el municipi en un fòrum de debat al voltant de les polítiques públiques dirigides als territoris rurals.

El pròxim dels actes programats és una xerrada gratuïta orientada a les persones majors “Envelliment en positiu: autonomia”. Sandra Gil i Katia Araque, psicòloga i fisioterapeuta, parlaran de l’envelliment com una etapa de la vida positiva i autònoma. Serà el dimecres dia 19 de desembre d’11:30h a 13h a la Llar de la tercera edat de Benlloc.

Continua la programació amb jocs i tallers per a xiquets i xiquetes. Juganadal, activitats, jocs i tallers a càrrec de Trencaperols amb la col·laboració de l’Ajuntament i les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de Benlloc. Serà el pròxim dia 22 de desembre d’11h a 13h i aquest mateix dia, l’AMPA, farà un taller de decoració nadalenca amb materials reciclats, després els xiquets i xiquetes participants del taller decoraran el poble amb les creacions del taller.

El mateix dissabte a la vesprada, a l’Auditori Municipal, podrem gaudir d’“Underground soul rock” amb els concerts de NUC, Ruth Baker Band i Heatwaves a partir de les 19h de la vesprada.

La següent activitat programada és l’obra de teatre amb titelles “La memòria de l’aigua” de la companyia Albert Vinyes. L’espectacle serà el dijous 27 de desembre a les 18h a l’Auditori Municipal per a públic familiar.

L’última activitat de l’any és esportiva, la tradicional cursa de Sant Silvestre. Una proposta divertida per a grans i menuts, belloquines, belloquins  i visitants que desitgen acabar l’any amb bon humor. L’eixida serà des de l’Ajuntament de Benlloc a les 17:30h de la vesprada i recorrerà els carrers del poble. A més a més, hi haurà obsequis per als participants.

La nit de cap d’any l’Ajuntament organitza també una festa per donar la benvinguda a l’any 2019. Es muntarà una gran carpa habilitada amb calefacció a la Plaça del País Valencià amb taules i cadires per fer un sopar de pa i porta, que estarà amenitzat per la macro discomòbil “La Musa”. Les portes s’obriran a partir de les 21h, l’entrada és gratuïta.

La primera activitat del 2019 serà l’obra de teatre infantil “Petit o gran” de la companyia Albert Vinyes. És una obra dirigida a nens i nenes d’entre 0 i 6 anys que vulguen gaudir de la primera experiència amb pallassos.

Per finalitzar la programació de Nadal, Benlloc celebrarà la tradicional cavalcada de Reis la nit del dia 5 de gener. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al poble per la Carretera de La Serra a partir de les 19:30h i acompanyats dels patges reials i un espectacle d’animació.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal recordar que tots aquells esdeveniments que es celebren a l’Auditori Municipal de Benlloc requeriran, com ja és tradicional, el pagament d’una entrada simbòlica d’1 €, el recull de totes les entrades es destinarà a fer una donació a una ONG.

 

 

Tags: , , , , , ,