Per sisè any consecutiu Benlloc celebra el Festival Viniterrània els dies 1, 2 i 3 de novembre. Un esdeveniment que conjuga la tradició vitivinícola de la comarca amb la música i la cultura.

Benlloc s’està convertint en la capital del vi de la província de Castelló. La nostra població que agrupa en el terme municipal un bon nombre de cellers, va recuperar, ara fa 6 anys, la tradicional festa de la verema. Al caràcter tradicional d’aquesta festa, els responsables municipals han volgut afegir la part cultural. Així doncs, en la primera de les jornades d’aquest any, el festival VINITERRÀNIA comptarà amb les col·laboracions musicals de Borriana Big Band, Espardenyes, Maria Juan i Arnau Soler i la banda de música local Amor a l’Art. També hi haurà un sopar de sobaquillo i la tradicional “punxada de la bota” amb la qual s’inaugurarà el festival. La “punxada de la bóta” era la forma tradicional de fer un tast als vins mentre maduraven punxant el suro del tap i traient una petita quantitat de vi per a comprovar que el procés de fermentació era el correcte.

Durant el dissabte i el diumenge hi haurà activitats de carrer per a nens i nenes i el dissabte finalitzarà la jornada amb un sopar de maridatge i les actuacions musicals de Jonatan Penalba i la Habitación Roja (en acústic).

El diumenge actuaran Mireia Vives i Borja Penalba i hi haurà un tast popular comentat de vins blancs de la terra. Les jornades es tancaran amb un menjar popular de sobaquillo.

Per a l’alcalde de Benlloc, Àngel Ribés Bellés, amb aquestes jornades es pretén “recuperar la tradició vitivinícola del poble. Una tradició que es va truncar en la primera meitat del segle passat per la irrupció de la fil·loxera i que després de recuperar-se va tornar a caure per l’arrencada massiva de ceps imposada per la Unió Europea. Ara, una vegada superats aquestes dues crisis del sector, volem posar en valor els vins produïts a Benlloc i resta de la comarca per als quals aquest festival ha de servir d’aparador”.

D’altra banda, l’alcalde ha posat èmfasi, també, en la necessària formació dels productors locals per a millorar els seus vins i fer-los més competitius. Des de l’ajuntament conviden a experts, productors i públic en general a participar en VINITERRÀNIA 2019, un festival que al llarg dels anys s’ha anat convertint en un referent per a la província.

Per més informació visiteu la web de VINITERRÀNIA o seguiu l’esdeveniment al Facebook.

 

Tags: , , , , ,