Benlloc va acollir el passat cap de setmana el Festival Viniterrània – BIWM, un esdeveniment que va convertir al municipi en la capital de vi i va ser tot un èxit.

This slideshow requires JavaScript.

Totes les fotografies ACÍ

Els actes van començar divendres 27 d’octubre amb l’apertura de la “Carpa del Vi i Foodtrucks” a càrrec de la Xaranga Benlloc Little Big Band, que va servir d’inauguració i va tenir una gran acollida. La jornada va acabar amb l’actuació de la Rondalla 1r de Maig i dels italians Kalàscima, que van ser els convidats especials d’aquesta edició. Al mateix temps van començar les xarrades i taules rodones del Benlloc International Wine Meeting dedicades a professionals del món del vi.

Pel que fa als actes del Festival Viniterrània, la part popular de la festa de la Verema, en la primera jornada van rebre una gran afluència de veïns i veïnes. Afluència que va anar en augment el dissabte al matí com a conseqüència del II Trail Benlloc, amb més de 500 corredors i corredores, que en acabar la carrera van visitar la carpa i van tastar els nostres vins.

En arribar la nit, l’actuació de la Trocamba Matanusca i l’esperat concert de Tom Bombadil va mantenir una gran concurrència de persones a la plaça.

El colofó va ser diumenge al matí, amb el concert d’El Diluvi i el Tast popular de vins de la terra conduït per David Buch i acompanyat d’un dinar gurmet als Foodtrucks que hi havia a la plaça, del que van gaudir quasi 200 persones.

L’altre vessant van ser les taules rodones, xarrades i tast dedicats a professionals del món del vi. Benlloc International Wine Meeting va començar amb una xarrada conduïda pels nostres convidats italians, representants de l’Azienda La Chiusa, que van parlar dels vins de Sicília i del seu conreu a l’illa.

Amb l’assistència de vinaters i altres professionals, les xarrades van continuar dissabte, on es va tractar el tema del turisme i el vi. I van finalitzar amb el tast dels vins de l’Azienda La Chiusa, on van acudir més de 30 persones, entre representants de l’IGP Castelló, propietaris de bodegues de la comarca i periodistes.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,