La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Castelló rebrà el premi “Vi és Cultura” que organitza l’Ajuntament de Benlloc i entrega durant la celebració de la Festa de la Verema (Viniterrània) – BIWM, que tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre. Aquest guardó té com a finalitat reconéixer la tasca de col·lectius i personalitats que treballen al voltant del món del vi, a més l’Ajuntament vol contribuir amb aquest premi al procés de recuperació del sector vitivinícola al municipi.

Després de reunir-se, el jurat ha decidit per unanimitat premiar aquest any a la IGP Castelló. Un premi que compleix la seua quarta edició i que ja ha guardonat en altres ocasions a l’enòleg i escriptor Joan C. Martí, al grup de música Al Tall per la seua excel·lent tasca de maridatge entre la música tradicional valenciana i la cultura del vi i a l’Associació Enológica de Castelló en el seu 20 aniversari.

Seguint el seu objectiu, el premi “Vi és Cultura” té la finalitat de reconéixer persones, col·lectius o entitats que han destacat o destaquen al voltant del món del vi i que han ajudat a difondre la cultura del vi a les nostres comarques. En aquesta ocasió, l’organització ha volgut distingir als membres de la IGP Castelló, que també estrenen la seua nova seu a Benlloc.

El lliurament del guardó serà el dissabte a les 20:30h a l’escenari principal situat a la “Carpa del Vi i Food Trucks”. El president de la IGP Castelló, Ismael Sanjuan, serà l’encarregat de recollir el premi, que serà la tercera làmina d’una col·lecció de 10 il·lustracions úniques que fan al·legoria al món del vi i la cultura, i han estat realitzades per l’artista local Sara Bellés.

L’acte de lliurament del premi s’emmarca en l’ampla programació que ofereix el festival Viniterrània – BIWM. Entre ells, un grapat d’actuacions musicals que durant tot el cap de setmana amenitzaran el municipi: Kalàscima, El Diluvi, Tom Bombadil, la Trocamba Matanusca i la Rondalla Primer de Maig.

 

Tags: , , , , , ,