El president de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) firmarà demà, dia 5 d’octubre, un conveni amb l’Ajuntament de Benlloc a través del qual el consistori cedirà un local per a la instal·lació de la seua seu al municipi de Benlloc.

En el marc de la Jornada de Turisme Interior que acull el pròxim dia 5 d’octubre la localitat de Benlloc, Ismael Sanjuan, president de la IGP Vins de la terra de Castelló, acompanyat d’una ampla comitiva, firmarà un conveni de cessió d’un local de l’Ajuntament per a la instal.lació de la seu d’aquesta entitat a Benlloc.

A partir d’aquest moment la ubicació oficial de la IGP estarà a Benlloc, concretament, el local assignat és l’antic ajuntament. Un edifici que començarà aquest mateix mes una imminent reforma, el local es renovarà per complet i es transformarà en un centre d’interpretació turística i centre de visitants de la comarca del vi, formada pels productors de vi del voltant de la Plana de l’Arc. Centre que acollirà, com ja hem indicat, la seu de la IGP Vins de la terra de Castelló.

Durant el procés de renovació de l’edifici, la seu de l’entitat s’instal.larà al Dipòsit de la Participació, local d’ús temporal que ja està habilitat i que podran començar a utilitzar a partir de la pròxima setmana. L’Ajuntament cedeix també l’Auditori i el Magatzem municipal perquè la IGP puga fer servir quan considere necessari.

Aquest conveni és el resultat del ferm compromís i dedicació que té l’Ajuntament de Benlloc amb tot el que envolta la verema, la vinya i el vi. Un compromís que implica també la celebració de diversos esdeveniments a Benlloc dedicats al món del vi, com la Mostra de vins i productes de la terra que es fa des de fa 16 anys, i la Festa de la Verema que va recuperar el consistori fa 6 anys i que aquest any es faran els dies 27, 28 i 29 d’octubre, una data que acull també, des de fa 4 anys, el Benlloc Internacional Wine Meeting, dedicat als professionals del vi.

 

Tags: , , , , , ,