L’Agència Valenciana del Turisme crea una xarxa de centres d’art contemporani ubicats a l’entorn rural de la Comunitat Valenciana. Entre els 25 espais s’inclou Benlloc amb l’escultura Sincronies de l’artista Lara Almarcegui.

Sincronies és la primera intervenció d’aquest projecte i una de les poques que es conserva. Un projecte que es va realitzar en l’any 2012 i que consisteix a guardar terra, que es va extraure d’un gasoducte proper amb la finalitat de configurar una muntanya amb les restes de les excavacions.

La intervenció pretén plantejar com una població es relaciona amb el seu passat i conviu amb el resultat dels seus projectes de futur. Per això les transformacions que ha sofrit, inclús la seua desaparició representaria una reflexió sobre la noció contemporània del paisatge.

La seua visita podria integrar-se en un recorregut interessant que incloguera diverses propostes, als voltants de Benlloc i que també formen part de la xarxa amb alguna peça contemporània: Serra d’en Galceran, les Coves de Vinromà, Vilanova d’Alcolea i Torreblanca.  

 

Tags: , , ,