Benlloc treballa hui, dissabte 20 d’octubre, en el recompte i balanç dels danys causats per les fortes pluges que va sofrir ahir la localitat on es van comptabilitzar aproximadament 260 mm en 24 hores. Un dia després dels fets “el temps ens ha donat un respir” ha comentat l’alcalde, Àngel Ribés, “però des de l’Ajuntament es recomana molta precaució”.

L’alcalde assegura amb una primera ullada a totes les zones afectades, que els danys en valor econòmic, superen el milió d’euros. I valora demanar la declaració de zona catastròfica pel que fa al terme municipal de Benlloc.

“Tenim problemes en la xarxa del clavegueram, en la xarxa d’aigua potable que afecta les cases de la zona que limita amb Vall d’Alba i en pràcticament tots els camins del terme” ha explicat. Ribés ha insistit també en “el Barranc de la Font, com sempre, per no haver actuat la Conselleria en el seu moment” i ha afegit, “tindrem més problemes quan valorarem els ponts que travessen els rius”.

“Al Camí de les Corregudes ha entrat quasi un metre i mig d’aigua dins de les cases. I pel que fa a danys materials en habitatges també la caiguda d’una teulada, però no s’ha patit danys personals que és el més important” ha destacat l’alcalde.

En els pròxims dies s’enumeraran els danys de forma detallada i s’analitzarà la millor manera fer front a aquesta situació perquè tots els camins, barrancs i edificis afectats tornen a la normalitat al més prompte possible.

L’EPISODI DE PLUGES TORRENCIALS

Benlloc va viure ahir moments complicats a causa de les pluges que van afectar el municipi i van desbordar rius i barrancs i també alguns carrers.

Cap al migdia, totes les carreteres d’accés al poble de Benlloc van haver de ser tallades a la circulació durant aproximadament tres hores i es va recomanar als veïns i veïnes no agafar els cotxes si no era totalment imprescindible, per precaució.

Quan van ser aproximadament les quatre de la vesprada, des de l’Ajuntament en va informar que la treva de les pluges permetia tornar a obrir les carreteres d’entrada i eixida.

Un dels moments més preocupants de la jornada va ser amb el taponament del pont del Barranc de la Font a causa de les canyes que havia arrossegat l’aigua. Però es va actuar ràpidament perquè la situació no fora més complicada.

L’episodi de pluges es valora com “intens i esgotador fins a les huit de la vesprada quan va parar de ploure”.

 

Tags: , , , , , , ,