La façana del Mercat Central de Castelló, sempre aparador de nombroses exposicions fotogràfiques i artístiques d’artistes vinculats d’alguna forma a la ciutat de Castelló, acull, des del passat 6 de novembre, l’exposició Pescadores, de Juan Plasencia, fotògraf documentalista del nostre poble.

La mostra retrata a través de fotografies el difícil camí que han hagut de patir les dones pescadores del Palmar, pedania de València, i la seua resistència durant més de 800 anys per poder eixir de pesca amb les mateixes condicions que ho feien i ho fan els homes.

La mostra de fotografies que conforma l’exposició es pot visitar fins al 20 de gener de 2020.

Juan Plasencia, fotògraf documentalista és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I de Castelló i màster en noves tendències i processos d’innovació en comunicació per la Universitat Jaume I.

Ha sigut guardonat amb el premi ‘Objetivo Abierto’ i becat pel Ministeri de Presidència per a realitzar el treball fotogràfic ‘El legado de la guerrilla’. Així mateix, Plasencia ha realitzat més de 30 exposicions arreu del País Valencià, Perú i Romania i les seues fotografies han estat portades nacionals i han estat publicades en mitjans com el XL Setmanal, La Vanguardia, 7K, AraDiumenge, El Mundo, El Dominical, Revista de l’Acadèmia de Cinema Espanyol, Quimera, Avui Diumenge, etc.

Entre les seues obres més importants cal destacar dos treballs únics a Espanya: El llegat de la guerrilla, una mirada profunda i psicològica cap a la història oblidada dels Maquis i Fila 7, que exposa la crua realitat dels últims cinemes de sala única del nostre país.

Més informació de Pescadores

 

Tags: , , , , , , ,