Comunicat de l’Ajuntament de Benlloc sobre la celebració del Feslloc 2020.

L’anunci de la celebració del festival Feslloc 2020, amb un format absolutament diferent al que és habitual ha generat algun comentari mostrant el desacord amb la mesura. Al respecte, des de l’Ajuntament de Benlloc manifestem:

 1. Creiem que no se li pot acudir a ningú que l’Ajuntament autoritzaria qualsevol activitat que posara en risc la població, ni que fora mínimament. Ni la població local, ni al públic assistent, ni l’equip tècnic i artístic del Festival. Més encara, sabem que tampoc cap altra autoritat permetiria eixe risc. Tampoc, per suposat, la pròpia organització del Festival.
 2. La decisió de tirar endavant una edició tant especial del Festival ha estat meditada des de fa setmanes i s’ha pres supeditada, en qualsevol cas, a les restriccions sanitàries que les autoritats competents vagen dictaminant. Per això no s’ha avançat massa sobre què es podrà i no es podrà fer. El que és clar és que:
  1. Comptarà amb un públic molt i molt reduït que tan sols es limita al propi veïnat. L’accés es farà per sorteig entre les persones empadronades que vulguen assistir (fins a 50 persones) i de manera gratuïta, com agraïment a la població que ha acollit el festival durant 13 edicions.
  2. El festival durarà un dia i no tres. I es farà de dia. Entre altres raons perquè des del principi s’era conscient que la zona d’acampada s’anul·lava i que no es podia fer un festival que requerira pernoctacions. Ni del poc públic que puguera vindre (que ja hem dit que és sols local), ni de l’equip tècnic, ni de l’artístic.
  3. El format musical s’està dissenyant encara, però pel que ens comenta l’organització serà semi acústic i, en tot cas, molt íntim i singular.
  4. Que aquest concert d’un dia es transforme en festival transcendental ho aportarà el fet que l’emetrem per streaming per a que, qui vulga, puga gaudir de la nostra música, en directe i posteriorment. Gràcies a les noves tecnologies de la comunicació aquest Feslloc serà més internacional que mai, sense posar en risc la salut de ningú.
 3. Per a l’organització haguera estat molt més fàcil no realitzar l’edició d’enguany. Així ens ho han trasmés i aquesta és sense dubte l’opció més senzilla. Però en la vocació del Feslloc està contribuir a que la nostra música puga perviure, i també fer del Feslloc i de Benlloc més referencial del que fins ara ho ha estat.
 

Tags: ,