Més de 800 racions de tombet de bou servides, 400 persones a la volta a peu, 130 a la passejada en bici, 500 persones a les paelles i 200 a la xocolatada son les xifres més imponents que de moment s’han donat en les festes de Benlloch 2016. Però n’hi ha moltes més, que no sent tant massives sí denoten l’interès de Benlloch per la cultura també en Festes. Una mitjana de 25 persones per presentació (L’or dels valencians, Temblores para una República, Transports públics antics…) i vora 100 en les actuacions del grup de danses Rabalaire i de Salva el Musinacitu, o en la pintada del mural participatiu, ho posen de manifest.

Globalment l’Ajuntament valora molt positivament la participació dels i de les belloquines a les festes tot i que assumeix algun problema com el d’haver fet curt amb les tradicionals samarretes que es reparteixen a les persones participants a la volta a peu i la passejada en bici. Ha hagut manca de samarretes ja que les inscripcions es van desbordar i les samarretes estaven encomanades des fa un mes.

Les activitats lúdiques relacionades amb l’esport i la cultura estan tenint una boníssima acceptació, posant de manifest que Benlloch és un poble força saludable i també que li agrada fer comunitat, estar aplegats i fer activitats en comú. En aquest sentit cal destacar el paper dels i de les voluntàries que assumeixen tasques de control i ajuda als participants de forma individual o organitzades en associacions locals.

 

Tags: , , ,