El col·lectiu celebra aquest any el 20 aniversari de la seua fundació amb l’objectiu dels de defendre la cultura del vi

L’Asociación Enológica de Castellón rebrà el premi ‘Vi és Cultura’, que organitza l’Ajuntament de Benlloch, durant la celebració de la Festa de la Verema-Benlloch International Wine Meeting, el qual tindrà lloc el cap de setmana del 28 al 30 d’octubre. Aquest guardó té la finalitat de reconèixer les persones o col·lectius que destaquen per la seua tasca i treball al voltant del món de vi.

En aquesta ocasió, l’organització ha volgut distingir els membres del col·lectiu pel seu 20 aniversari i per la seua tasca constant de difondre la cultura del vi, un dels principals objectius de l’associació. Aquest fòrum d’amics format al voltant del món del vi organitza un tast mensual, a la que estan convidats tots els socis, 70, “per a donar a conèixer la forma de treballar dels diferents cellers que els visiten, les característiques del vi i, també, la filosofia de l’empresa”.

La Festa de la Verema acollirà un bon grapat d’espectacles músicals durant el cap de setmana del 28 al 30 d’octubre

El director tècnic de l’Asociación Enológica de Castellón, Juan Carlos Pavía, destaca que, “en moltes ocasions, diferents professionals del sector vitivinícola ens reconeixen que ens hem convertit en un gran grup de referència dins del món del vi, és a dir, quasi prescriptors”. Aquest col·lectiu està format en la seua majoria per persones alienes al sector del vi que cada mes es reuneixen per a conèixer les novetats que hi ha dins del sector vitivinícola.

El lliurament del premi es realitzarà el dissabte 29 d’octubre a les 22 hores a la carpa de Food Trucks i Vi, dins del programa de la Festa de la Verema i serà recollit per el seu director tècnic, Juan Carlos Pavía. Amb aquest guardó l’Ajuntament vol contribuir a la recuperació del sector del vi a la zona de la Plana Alta, especialment a Benlloch, el qual ha començat a despegar com a motor econòmic de la zona.

L’acte de lliurament del guardó està dins d’una programació cultural i d’oci molt amplia que té programades un bon grapat d’espectacles d’interès, tant per als majors com per als més menuts, els quals podran disfrutar de l’actuació de Trobadorets el dissabte a les 12 del migdia.

Durant tot el cap de setmana, activitats lúdiques com concerts i actuacions musicals, teatre o espectacles infantils ompliran l’espai anomenat la ‘Carpa del Vi i Food Trucks’, que s’instalarà a la plaça del Mercat de Benlloch i que comptarà amb la novetat d’un casal del vi en forma circular, que ocuparan tots els cellers que participen en el certamen.

 

Tags: , , , ,