Les experiències turístiques innovadores al voltant del vi seran analitzades per experts en un cap de setmana on la cultura i la música formaran part d’un amplia programació lúdica
El Benlloch International Wine Meeting (BIWM) tindrà sabor romanès, en la edició 2016. Els vins de la regió de Moldavia seran els protagonistes de la Festa de la Verema que se celebra a Benlloch entre el 28 i el 30 d’octubre i que comptarà amb la presència d’una trentena d’experts relacionats amb el món del vi i els representants dels cellers de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Castelló. D’aquesta manera, després de l’èxit assolit a les passades edicions amb la presència de vinaters de païssos veïns com França, Portugal o Italia, aquest any, els organitzadors s’han decidit per vins centreuropeus.

Les experiències turístiques innovadores al voltant del vi seran analitzades per experts en un cap de setmana on la cultura i la música formaran part d’un amplia programació lúdica
El programa d’activitats previst per al cap de setmana, que tindrà una part dirigida als professionals i una altra més lúdica, s’iniciarà amb una xerrada que abordarà la relació de la IGP de Castello amb el territori, a càrrec d’un tècnic d’aquest organisme. L’altre punt de debat entre els estudiosos del món el vi i els cellerers se produirà el dissabte al matí amb una taula rodona on es parlarà sobre les possibilitats que el sector turístic ofereix al sector vitivinícola, a banda del turisme enològic tradicional.

La part més tècnica de la Trobada es barrejarà durant tot el cap de setmana amb activitats lúdiques com concerts i actuacions musicals, teatre o espectacles infantils en l’espai de la Carpa del Vi i Food Trucks, que instal·larà a la plaça del Mercat de Benlloch i que comptarà amb la novetat d’un casal del vi en forma circular, que ocuparan els cellers que participen en el certamen. L’objectiu del organitzadors és impulsar els maridatges dels plats ofertats per este tipus de ‘camions gurmet’ i els vins de les comarques de Castelló.

A més, durant el cap de setmana tindran lloc dos tasts de vi, un dirigit a professionals en el que seran els protagonistes els vins de Moldàvia i un segon, obert a tot el públic, en el que se podran degustar diversos vins de les terres de Castelló.

Programa provisional

 

Tags: , , , , , , ,