La localitat de Benlloch es convertirà del 30 d’octubre a l’1 de novembre en la capital internacional del vi de la mà del Benlloch International Wine Meeting (BIWM), que en la seua edició de 2015 tindrà com convidats especials als vins italians. 

Itàlia pren així el relleu als cellers de França i Portugal, que han donat la projecció internacional a la trobada de la Plana Alta en les seues dues edicions anteriors. Una trobada que, gràcies a la implicació de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló, farà també especial recalcament a donar a conèixer els vins que es produeixen a la província, que es podran degustar al llarg d’aquestes tres jornades. 

La sessió inaugural, prevista per al divendres 30 d’octubre, inclourà dues conferències. La primera a càrrec del catedràtic de la Universitat de València Domingo Salazar, que abordarà les varietats vinícoles autòctones, i la segona de la mà de l’enginyera agrònoma italiana Eva Merloni, que parlarà de la influència del canvi climàtic en les explotacions vitivinícoles.

A més d’espais de debat sobre el futur del sector i altres actes estrictament vinculats al món del vi, com el tast dels vins italians participants per part d’experts i cellerers previst per al dissabte 31, la programació del BIWM inclourà un any més una àmplia varietat d’activitats per a tots els públics, com espectacles teatrals, concerts, esdeveniments infantils o degustacions populars. 

La trobada internacional incorpora també aquest any nous espais per apropar la mostra al públic general, com el que dedicarà a la gastronomia food truck i que se situarà al costat del mesó del vi. L’objectiu de l’organització és reservar aquesta àrea a l’elaboració de maridatges amb els plats que oferiran aquests ‘camions gourmet’ i el vi dels cellers de la província de Castelló.

 

Tags: , , , , , , , ,