La Mostra belloquina de vins i productes de la terra celebra la seua XVII edició els dies 24 i 25 de març. Com cada any ho fa al voltant d’un tema i aquest any és el retrobament.

Inicialment, la Mostra es centrava en productes, però uns anys enrere l’organització va decidir que calia treballar temes amb més esperit i més sentiment, temes que pogueren unificar tota la diversitat de la mostra, així el protagonista no fora només un producte cada any.

L’elecció que s’ha fet per a la pròxima edició ha estat producte de diverses peticions per part, entre altres, del grup de danses Rabalaire i de l’escola de Benlloc, que en els seus projectes per al 2018 estan treballant temes semblants.

La fira vol mostrar un retrobament amb les arrels, amb les persones que són de Benlloc i no viuen al poble, però tornen per a la Mostra. També el retrobament entre majors i menuts, entesa aquesta celebració com un espai de retrobament per als veïns i veïnes i també amb la gent dels voltants que es retroben a Benlloc.

La mostra s’entén com un aparador no només de productes, també cultural i en aquest sentit aquesta és una edició amb moltes novetats. Menuda Mostra! així és com s’anomenarà el festival de música infantil i juvenil que engloba la mostra i la que és la seua major novetat. Des de l’organització expliquen que “hem reforçat aquesta idea per a un públic juvenil i infantil, Menuda Mostra engloba actuacions i espais per als més menuts”.

Altra de les activitats innovadores és “Tascavall”, una activitat que es va fer per primera vegada l’any passat i que continuarà. “Tascavall” és una tasca específica per a cavallistes damunt del cavall, unes barres que es col·loquen a uns 2 metres d’alçada perquè els cavallistes puguen prendre alguna cosa damunt del cavall.

L’Ajuntament va programar aquesta activitat per una demanda per part dels cavallistes, ja que el primer acte de la Mostra, des de fa uns 10 anys és una volta a cavall pel terme. A l’arribada al poble, per la falta de lloc per als cavalls, aquests tendien a anar-se’n i aquesta és una manera de retenir als cavallistes i que la resta de persones també puga gaudir dels cavalls.

 

Tags: , , , , , ,