Benlloc festeja la gran sensibilització amb el medi ambient i importància del reciclatge que tenen els xiquets i les xiquetes del municipi.

Per iniciativa pròpia un grup de joves està organitzant una recollida de plàstics a la rambla del municipi. Els xiquets i xiquetes, davant la necessitat detectada per ells mateixos, d’augmentar la consciència dels majors amb el reciclatge i la necessitat de cura amb el medi ambient s’han dirigit a l’administració local per reclamar algunes accions.

La primera de les idees amb què els joves es van presentar al consistori és la realització d’una recollida massiva de plàstics en a la zona de la rambla del poble, “anirem amb bosses de fem molt grans i així no utilitzarem tantes bosses de fem xicotetes”, han explicat. Amb les deixalles recollides “anirem a l’eco parc a reciclar tot el que hauríem recollit”.

Segons han exposat les xiquetes i xiquets, han pensat amb aquesta iniciativa “perquè el planeta no està molt bé, està molt contaminat i a més és l’únic que tenim i si no el cuidem, algun dia desapareixerem les persones i ja no podrem viure a la terra”, segons han redactat en una carta presentada a l’Ajuntament.

A més a més, van assistir a una reunió amb l’alcalde on li van fer més peticions. Per una part, la instal·lació de papereres de reciclatge als parcs i zones infantils del municipi. I d’altra banda, han detectat una incoherència en la il·luminació dels carrers, i és que amb el canvi de l’hora els fanals segueixen encenent-se a la mateixa hora i ara, no és necessari la il·luminació artificial des de tan prompte, per tant han demanat que s’endarrerisca l’encesa de l’enllumenat.

Després d’una reunió amb l’alcalde, on xiquetes i xiquets li van traslladar les seues preocupacions, l’equip de govern s’ha compromés a implementar cadascuna de les demandes.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ja està treballant en diverses accions de sensibilització i informació pel que fa al reciclatge.

 

Tags: , ,