Canal 9 fa un reportatge de 10 minuts del procés dels pressupostos participatius de Benlloch amb entrevistes i una connexió en directe a la que participen més de 50 veïns. La connexió directa va ser contundent en referir-se a Benlloch com , possiblement, el poble més democràtic de la Comunitat Valenciana”

El programa “En Connexió” de Canal 9 va dedicar un espai en la seua edició de dilluns 10 de juliol al procés d’elecció del projecte a realitzar amb els pressupostos participatius. Una elecció que es produeix dintre del procés de Participació ciutadana que Benlloch porta treballant des de fa tres anys.

Dilluns 10 de juliol Canal 9 va passar gairebé tot un dia convivint amb els veïns de la localitat per fer-se una idea del que s’està forjant a Benlloch. Un procés de participació ciutadana únic que aquests dies s’està materialitzant amb els Pressupostos Participatius i la tria del projecte a executar amb aquests.

La tria d’un dels set projectes que les associacions belloquines han consensuat es pot fer fins el proper diumenge, dia en el que es retiraran les 16 urnes que s’han distribuït per les tendes i bars de la localitat. Adquirir una emissora de ràdio local; reordenar el tràfic del centre urbà; condicionar el pinar municipal; fer cursets de formació; reformar l’antic ajuntament per a fer una guarderia i una biblioteca; fer una campanya de reciclatge i canviar i ampliar la megafonia dels bandos. Una d’aquestes propostes serà executada immediatament per l’Ajuntament de Benlloch. Serà la més votada pel major cens de la història de Benlloch ja que a ell s’han inclòs els veïns de 16 anys o més i tots els immigrants. En xifres, 1012 dels 1070 habitants de la localitat estan cridats a votar els propers dies.

S’espera una participació importantíssima atès l’interès de les propostes i al fet que aproximadament un 7% del cens ja ha votat en tan s sols dos dies que fa que es pot fer.

 

Tags: