Després de dos anys sense poder dur a terme una de les fires artesanals més populars de Benlloc, el poble va tornar a acollir a centenars de veïns i visitants en la seua Mostra de Vins i Productes de la Terra. 

La climatologia va ser bastant agradable i es va comportar molt bé el dissabte, per la qual cosa incitava a passar una bona estona en família o amics. El diumenge no va estar tan encertat, perquè la pluja va ser present. No obstant això, els veïns i visitants van eixir al carrer a gaudir del segon i últim dia de la fira, aquesta vegada, una mica més abrigats.

Activitats com la marxa a cavall i la primera edició de la Canicross van ser tot un èxit gràcies a la participació tant dels cavallistes com els corredors que al costat de les seues mascotes van gaudir d’aquesta carrera. Es va registrar molt bon ambient pels carrers en les quals estaven instal·lats els expositors d’artesania i productes d’alimentació. De manera permanent també trobàrem els tallers d’artesania, com va ser el taller el floral, que va ser molt aclamat pels participants. També estaven tant al matí com a la vesprada la zona de jocs infantils, on els més xicotets podien gaudir d’una estona de diversió assegurada.  

La temàtica de la mel va agradar molt al públic i van poder acostar-se a la parada on estaven exposats materials tradicionals amb els quals es treballa la seua extracció, així com conéixer una mica més la tècnica d’aquest treball. 

A més, no podem oblidar-nos dels grups que van amenitzar la fira amb la seua música: Briks the yet i Citra trio, dos grups de música en valencià que van ser molt ben acollits pel públic i també, el grup de danses Rabalaire que junt a la banda Amor a l’art, es van unir per a oferir-nos una estona agradable.

 

Sense oblidar-nos de la plaça del vi, cal destacar que va tindre una gran afluència de públic que va portar el bon ambient a un escaló més alt, ja que les degustacions dels cellers de vi així com les parades de menjar van ser ingredients que van fer que la carpa del vi fora de gran popularitat.

Des de l’Ajuntament de Benlloc volem donar les gràcies a totes les persones per vindre a la Mostra i també a aquelles que van participar en ella com els kintos 2021-2022  i els alumnes del curs “Et formem”. Després de molt de temps, hem pogut reviure aquesta fira i ha sigut tot un èxit. 

 

Tags: , ,