Comencen les emissions pilot online de la ràdio de Benlloc (Vives 21 Ràdio), així el municipi comptarà amb una emissora de ràdio municipal amb emissions diàries que tindrà un caràcter cultural, educatiu i informatiu.

Tota la informació serà sempre en valencià, i a través d’aquesta via de comunicació, la corporació municipal informarà de les seues activitats i informacions d’interés per als veïns i veïnes. De la mateixa forma podran fer-ho les associacions i col·lectius municipals que ho desitgen.

A més servirà com a via de comunicació entre les persones de Benlloc i la zona de la Plana de l’Arc.

La nova ràdio estarà vinculada a les emissions de Vox UJI ràdio, ràdio univesitària de l’UJI, que seran repetides mentre no hi haja programació pròpia, donant continuïtat a les emissions.

Per a portar a terme aquest programa correctament es construirà al poble un estudi de ràdio, a través del qual s’emetrà un informatiu i un magazín que inclourà tots els temes d’interés per al municipi. Amb tot això, s’iniciaran accions formatives per a totes les persones interessades a  formar part de la nova ràdio local.

Aquest nou mitjà de comunicació municipal comptarà amb un director o directora, un tècnic de realització i un col·laborador o col·laboradora que s’encarregarà de l’emissió de les informacions, a més a més de tots els col·laboradors i col·laboradores voluntàries que ho desitgen.

L’emissora entrarà en funcionament pròximament, però comença ja amb les proves pilot en línia. Comptarà amb un informatiu local diari que tindrà una durada de 5 minuts i un magazín d’una hora, en què es comunicarà als oients tota la informació d’interés públic, com poden ser activitats culturals o esportives, de festes, patrimoni o turisme. També notícies que genere el municipi i el consistori, i temes aprovats en plenari municipal i que siguen d’interés per a la ciutadania de la localitat. En paraules de l’alcalde, Àngel Ribés, “una ràdio local per explicar tot el que passa al poble”.

El projecte compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, amb l’UJI, i amb l’Associació Comunicació i Territori Lluís Vives, que és la coordinadora del projecte.

 

PODEU ESCOLTAR L’EMISSORA ONLINE ACÍ

 

Enllaç a la web de Xarxa de Ràdies Vives: www.vives21.cat

 

Tags: , , , , , ,