L’Ajuntament espera l’adjudicació d’una Unitat de Respir Familiar a Benlloc per part de la Diputació de Castelló, a través del seu programa de subvencions i en resposta a la petició que es va fer des del consistori el passat dia 15 de gener abans del migdia.

Amb aquesta informació, l’equip de govern respon a les suposades exigències per part del Partit Popular de Benlloc, a través d’una nota de premsa, dies després que l’Ajuntament iniciara els tràmits per a sol·licitar aquest servei.

El consistori és conscient de la importància d’un servei per atendre les persones dependents amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu al nostre poble.

A través de les Unitats Respir s’aconsegueix una major autonomia per a les persones majors i ajuda a mantenir la conciliació de la vida laboral i familiar dels seus cuidadors. La Unitat de Respir Familiar és un servei que pretén consolidar la població en zones d’interior a través del programa Repoblem de la Diputació de Castelló.

Per tractar aquest i altres temes, l’alcalde i representants de l’equip de govern s’han reunit amb la diputada d’acció social i educació, Elena Vicente-Ruíz després de la seua visita a l’escola matinera de Benlloc.

Alcalde i regidors, van traslladar a la diputada totes les seues reivindicacions. Entre els temes pendents destaca la petició perquè es modifiquen les bases de la subvenció que presta la Diputació per a les escoles matineres i s’incloguen també les escoles matineres per a xiquets i xiquetes d’entre 0 a 3 anys.

Una altra de les reivindicacions és la petició d’un sistema de gestió informàtica per als serveis socials de l’Ajuntament que, per prestar-se a través de la mancomunitat no gaudeixen d’aquest servei. Una ferramenta que hui en dia és necessària per a la realització de la majoria dels tràmits amb les administracions públiques.

Visita de la diputada d’Educació a l’escola matinera de Benlloc

La Diputada d’educació de la Diputació de Castelló ha visitat l’escola matinera de Benlloc, activitat subvencionada per la Diputació.

Vicente-Ruíz ha fet una valoració molt positiva de l’escoleta i ha assegurat que la prestació d’aquests tipus de serveis en pobles menuts i d’interior, ajuden a mantenir els municipis vius.

Recordem que Benlloc compta amb una escola d’infantil i primària; i escola matinera -que és la que està subvencionada per la Diputació de Castelló- però, a més a més, gaudeix d’una escola infantil per a xiquetes i xiquets menors de 3 anys, que és pública, gratuïta i gestionada per la Generalitat Valenciana i que també compta amb servei d’escola matinera i menjador.

 

Tags: , , , , , , ,