Alumnes de l’Institut Alfons XIII (Vall d’Alba) participen en la Fira Aèria amb el disseny i fabricació d’un “drone” que intenta donar solució a un problema social o mediambiental de l’entorn, gràcies al suport econòmic de l’Ajuntament de Benlloc.

La Fira Aèria és un projecte d’innovació educativa amb drones d’ús social a través del qual alumnes d’ESO i Batxillerat han d’aprendre a construir un drone i desenvolupar amb el seu funcionament una aplicació social o mediambiental que tinga un impacte positiu al seu entorn. Un esdeveniment que fins a l’any passat es celebrava a València (Universitat de València), però probablement aquest any comence a celebrar-se també a Castelló, en el mes de maig.

En la seua tercera edició l’alumnat de 1BAT  de l’IES Alfons XIII que cursa l’assignatura de Tecnologia Industrial I, participarà junt amb alumnes de més de 60 centres educatius en aquesta fira, açò ha sigut possible gràcies a l’aportació de 1.500€ de l’Ajuntament de Benlloc al centre, una acció que prova l’aposta d’aquest consistori per l’educació dels menuts i joves.

Àngel Ribés, alcalde del municipi resta importància al fet que no hi participen alumnes del municipi en el projecte “ens dóna igual que n’hi haja xiquets en aquest moment que siguen de Benlloc o no”, manifesta,  i explica que el suport a aquest projecte respon al fet que “per a nosaltres l’institut de Vall d’Alba és l’institut comarcal, i nosaltres creem en la comarca i en què tots els pobles han d’estar units. per a nosaltres l’institut és de tota la comarca i el li donarem suport sempre”.

La trobada té com a objectiu fomentar les vocacions tecnològiques dels joves, així comprendran la tecnologia com una ferramenta de transformació de l’entorn. Açò s’aconsegueix amb la formació del professorat, que després transmeten als alumnes. Segons ens explica Elena Pérez, una de les professores encarregades del projecte, juntament amb Raúl López i Gregorio Mateu “ara mateix estem en la part de formació del professorat, hem fet dues sessions presencials de 4 hores cadascuna (en la primera vam muntar el minidron i en la segona ja el dron normal), i aquesta setmana fem la tercera sessió. També hi ha sessions online”.

 

Tags: , , , , ,