Benlloch ha acollit hui els cavallistes que estan protagonitzant el repte de la Ruta Equestre que els duu des de Doñana a Camarge, a França.
El cavallista Francisco Ortiz, i el seu cavall, Manguara, està fent la ruta de centeners de quilòmetres passant per diverses localitats, entre elles Benlloch, al qual acompanyen en cada tram cavallistes dels municipis pels quals transcorre
La finalitat és promoire el turisme eqüestre per l’Arc Mediterrani i posar en valor tant els territoris per on passa com del món del cavall. La ruta espanyola va partir de la Doñana Huelva i sevillana , i va transcórrer pels parcs naturals Serra Nord de Sevilla , Serra d’Hornachuelos , Serra de Cardeña – Montoro , Serra de Andújar i Serres de Cazorla , Segura i Las Villas . A continuació , va prosseguir per les províncies d’Albacete i , després de creuar València pel Parc Natural de l’Albufera , on va acabar etapa i Castelló , arribarà fins al Delta de l’Ebre (Tarragona) . L’expedició francesa , per la seua banda, està realitzant el seu recorregut per la ruta de Mejanes a Beziers.

Aquesta ruta eqüestre entre Doñana i la Camarga francesa s’està dissenyada perquè puguen gaudir- turistes i amants de la natura i , molt especialment , dels cavalls, promocionant d’aquesta manera el turisme actiu vinculat als espais protegits i apostant pel turisme eqüestre sostenible , en general , i el de la Xarxa Europea de Posadas Eqüestres, en particular.

 

Tags: