Els volunaris i voluntàries ambientals de Benlloch continuen la seva feina durant aquest mes d’agost amb millores de les seues condicions i material de treball, després d’haver complit amb el mes de juliol i juny sense cap incidència greu.

La setmana passada es va celebrar una reunió amb una responsable encarregada de la vigilància contra incèndis, qui va explicar als voluntaris i voluntaries com havien d’actuar correctament i quina era la seua comesa. A més, se’ls van facilitar uniformes nous i una emissora per a contactar amb l’observatori de Subarra.

El grup està format per quatre voluntaris i voluntàries que s’encarreguen de vigilar les grans zones forestals amb què compta el terme municipal de Benlloch, entre les quals destaca la zona de Subarra-Quartico. Mentre que la tasca que realitzen els bombers forestals de Benlloch és fonamental per acabar amb el foc, la tasca del voluntariat en prevenció és el treball de conscienciació als visitants, agricultors i residents temporals de masos i cases en entorn forestal.

El voluntariat ambiental l’organitza l’Ajuntament de Benlloch, i és finançat per la Generalitat Valenciana i el mateix Ajuntament, però és l’associació benlloquina Ratafia qui s’encarrega de la gestió i la recerca de voluntaris.

El consistori ha aconseguit una subvenció de prop de 4.000€ per aquesta acció, és un dels pobles millors subvencionats i, a més a més, un dels pocs de la província en comptar amb el servei. La quantitat destinada al voluntariat ambiental augmenta fins als 7.000€ amb la subvenció i la partida que l’Ajuntament reserva per aquest fi.

Amb aquesta acció, el municipi vol conservar, protegir i promocionar els espais forestals, especialment contra el risc d’incendis. Tot això serveix també per a educar la població a través des voluntaris i voluntàries en prevenció.

 

Tags: , , , , , , , , ,