L’Ajuntament de Benlloch, en col·laboració amb l’Associació d’Agricultura Regenerativa de l’Estat, ha aconseguit portar a la nostra localitat un dels majors referents en la matèria del món. Es tracta del professor Doctor Luiz Carlos Pinheiro, resident a Brasil, que estarà de visita per la península Ibèrica durant eixos dies, el 21 i 22 de maig.

El cap de setmana es divideix en dos actes. El primer és una xerrada introductòria a l’agricultura regenerativa que posta per l’ús racional dels recursos agraris per tal de proveir d’aliments sans i en abundància. L’acte serà a les 19:00 del dia 21 de maig a l’Auditori de Benlloch.

El segon acte és un curs d’introducció a la cria del porc a camp, adaptada a les característiques del nostre territori.

L’Ajuntament continua així amb les accions vinculades al desenvolupament de l’agricultura ecològica al poble, un projecte en el que col·labora des dels inicis la Universitat Jaume I. En aquesta ocasió també col·laboren la Unió de Llauradors i Ramaders i l’empresa Cuinatur, empresa de serveis de menjador que aportarà el dinar elaborat en bona part amb productes ecològics i de proximitat.

Més informació: www.agriculturaregenerativa.es

 

 


 

PROFESSOR LUIZ CARLOS PINHEIRO (Brasil, 1928)
Enginyer agrònom doctor i consultor agropequari internacional.

Als seus 87 anys d’edat i més de 65 d’experiència en camp, investigació i assessorament, el Professor Pinheiro és el major expert del món en Pastoig Racional Voisin (PRV) i altres metodologies per a obtenir les més altes produccions i millorar la fertilitat del sòl, eliminant l’ús d’agroquímics i fertilitzants sol·lubles. En aquesta xerrada resumirà com és possible i por què és important.

 

Tags: , ,