La Unitat de Respir Familiar de Benlloc, que va obrir les seues portes per primera vegada fa un any, ja ha proporcionat respir a 15 famílies.

El servei està dirigit a prestar atenció temporal diürna personalitzada i dinàmica, a persones majors, per tal de millorar la qualitat de vida, tant d’aquestes persones dependents com de les persones cuidadores. D’això s’encarrega des de l’1 de juliol, Paula Badenes, auxiliar d’infermeria i veïna del poble.

La Unitat de Respir obre tots els matins de dilluns a divendres, de 9:00h a 13:00h i utilitza les instal·lacions de la llar dels jubilats per realitzar tota mena d’activitats dirigides a fomentar el desenvolupament de les relacions personals i socials de les persones dependents així com ajudar a la recuperació i manteniment de la seua autonomia.

Les diferents activitats, sempre adaptades al grau de dependència de les persones, es distribueixen en el següent horari:

  • De 9:00h a 11:00h: activitats per a l’estimulació cognitiva.
  • De 11:00h a 11:30h: parada per esmorzar.
  • De 11:30h a 12:00h: exercici físic.
  • De 12:00h a 13:00h: activitats per a la vida diària tals com treballs manuals, plantar i cuidar plantes…

La inscripció al servei està oberta per a tota mena de persones dependents fins a un màxim d’aproximadament 13 persones (aquest nombre dependrà del grau de dependència dels inscrits). Per inscriure‘s cal presentar-se a l’ajuntament i emplenar un formulari.

 

Tags: , , , , ,