L’Ajuntament de Benlloc ha aconseguit una ajuda per a subvencionar les despeses de taxi a persones del municipi sense vehicle, que necessiten aquest servei per accedir a l’assistència sanitària a altres ciutats de la província on s’ubiquen Hospitals o Centres Mèdics per a l’assistència facultativa. 

Benlloc ha rebut 2.607,00 € que entregarà entre aquelles persones que utilitzen, per necessitat, el servei de taxi de la Comunitat Valenciana per a desplaçar-se a altres ciutats per rebre assistència mèdica. A aquesta quantia cal afegir 1000 euros que aportarà l’Ajuntament per fer front als possibles desajustos entre demanda i dotació provincial.

L’ajuda cobreix el desplaçament per a l’assistència concertada a Consultes Externes de Centres Hospitalaris i Centres Mèdics (públic o privats), així com a serveis d’optometria, revisió auditiva i odontològica (desplaçament al municipi més pròxim, sempre que no es dispose d’aquests serveis en el municipi). Però no es fa càrrec dels desplaçaments per a serveis coberts per la Conselleria de Sanitat, com poden ser les urgències mèdiques i tractaments programats.

Per tal de poder beneficiar-se de l’ajuda, les persones interessades, han de justificar a l’Ajuntament la necessitat d’aquest servei mitjançant l’aportació d’un document que acredite la cita prèvia i la manifestació de la indisponibilitat de vehicle propi o llicència de conducció en vigor. A més de la justificació de l’assistència mèdica ja realitzada i la factura del servei de taxi.

Aquesta línia de subvenció s’engloba en el projecte estratègic “Repoblem” de la Diputació de Castelló que té com a objectiu la consolidació de la població en l’àmbit rural de la província de Castelló, afavorint la permanència de persones en les zones rurals d’origen i frenant així l’èxode rural de població.

 

 

Tags: , , ,