Els professionals del sector vitivinícola debatran sobre propostes d’enoturisme i la transició cap a la DO Castelló durant els dies 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre
L’Ajuntament ha organitzat diverses activitats lúdiques, culturals i culinàries que giren al voltant del món del vi on participarà el cuiner Miguel Barreda, guardonat amb una estrella Michelin
Els vins francesos seran els protagonistes de la II Edició del Benlloch International Wine Meeting (BIWM), antiga Festa de la Verema, que tindrà lloc durant els pròxims dies 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre a la localitat castellonenca de Benlloch i que comptarà amb la participació d’experts europeus del sector vitivinícola i dels representants de diversos cellers de la província.
L’organització ha convidat en aquesta ocasió als vins de la AOC de Picpoul de Pinet, una de les principals denominacions d’origen del Llanguedoc-Rosselló, a la que acompanyaran les AOC Minervois la Liviniere i Saint Jean de Minervois, fet amb el que es consolida la internacionalització d’aquesta fira vinícola de llarga tradició a la localitat i la seua aposta pel futur del sector. Els professionals y experts vitivinícoles presents durant eixos dies a Benlloch participaran en un tast exclusiu dels vins francesos que estarà dirigit per cellerers del país convidat.
Durant tot el cap de setmana es desplegarà un ampli programa d’activitats on destaquen espais d’anàlisi i estudi del sector del vi a la província com dos taules rodones que debatran sobre el camí que han de seguir els vins de Castelló per a passar de la Indicació Geogràfica Protegida actual a la Denominació d’Origen i sobre propostes de gestió enoturística, una de les línies estratègiques que ofereix el sector vinícola al desenvolupament del sector i del territori. En esta sèrie de debats participaran representants dels col·lectius d’enòlegs, de la IGP de Castelló i de la AOC Picpoul de Pinet, així com els propietaris dels cellers Mas de Rander, Clos d’Esgarracordes, García Mayo i Vicente Flors. Un altre dels actes destacats serà la xerrada que oferirà el prestigiós enòleg francés Michel Poudou sobre ‘Les característiques dels vins de la Mediterrània’.
Al mateix temps, l’Ajuntament de Benlloch ha dissenyat una sèrie d’actes amb referències culturals, lúdiques i gastronòmiques que giren al voltant del món del vi, com un show room sobre vins i productes de la terra que coordinarà el cuiner guardonat amb una estrella Michelin Miguel Barreda, del restaurant Ca’l Paradís de Vall d’Alba; la presentació del llibre ‘Vitis, vinifera, cataloniae’, de Vicent Palatsí Armero; o el cabaret ‘Menú degustoacció’ de Francachela Teatre, un obra que desplega l’art eròtic-culinari; un sopar maridatge de vins de la terra i productes locals, a càrrec de Emili Piera; i un tast popular comentat dels vins de Castelló.
De forma paral·lela als actes destinats al sector vinícola, Benlloch viurà durant eixe cap de setmana la ‘Fireta de llibres i vins’ que inclourà activitats per a tots els públics com un parc infantil, un dinar de pa i porta i l’actuació de l’humorista Eugeni Alemany.
Benlloch és en la actualitat un dels principals exponents de la recuperació del sector vitivinícola a la Comunitat Valenciana i ja representa quasi el 30% de la producció de raïm de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló, que arriba a 800.000 kilos anuals.productos locales, a cargo de Emili Piera; y una cata popular comentada de los vinos de Castelló.
De forma parallela a los actos destinados al sector vinícola, Benlloch vivirá durante ese fin de semana la ‘*Fireta de libros y vinos’ que incluirá actividades para todos los públicos como un parque infantil y la actuación del humorista Eugeni Alemany.
Benlloch es en la actualidad uno de los principales exponentes de la recuperación del sector vitivinícola en la Comunidad Valenciana y ya representa casi el 30% de la producción de uva de la Indicación Geográfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló, que llega a 800.000 kilos anuales.