El festival començarà demà dia 3 d’agost i es celebrarà al Camp de Futbol de Benlloc. L’actuació d’obertura del festival serà “Guitarra i Cavall”, un espectacle eqüestre en el que també participarà el guitarrista Francisco Silvestre.

El dissabte 4 d’agost a les 23h, serà la nit de guitarra i vi. Amb un especial homenatge a la figura de Fortea. Els protagonistes de la vetllada seran alguns guitarristes de la província com Iñaki Castillo, Joel Fernández, Alberto García i el prestigiós guitarrista internacional Javier García. Tots els assistents podran disfrutar d’una copa de vi gratuïta, gentilesa dels cellers Les Mules i Barranc dels Cirers.

El diumenge 5 d’agost posaran el punt final en la plaça de l’Església, les joves promeses de la guitarra Aitor Mor, Marta Andreu, Vanessa Pérez i Arnau Campos. Més tard serà el torn del guitarrista de Rússia, Alexey Belousov, que ha actuat a Espanya i ha recorregut la resta del món amb actuacions a Bèlgica, Polònia, Alemanya, Cuba, Regne Unit, República Txeca, República Eslovaca, França, Andorra, Estats Units, Veneçuela, Alemanya , Àustria, Brasil, Croàcia, Hongria, Grècia, Ucraïna, Dinamarca, Turquia, Itàlia, Suècia, Líban, Síria, Portugal, Suïssa, Filipines i Japó.

D’esta manera, es posa en marxa un projecte en què l’Ajuntament de Benlloc pretén unir turisme rural, etnologia i música, a la vegada que posa en valor de patrimoni històric municipal.

L’edil de cultura, Saül Herrero Nebot, destaca com a virtut del festival “la conjunció en la programació de concertistes experimentats, amb brillants estudiants de la terra, que tenen l’oportunitat de compartir cartell amb mestres internacionals”.

 

Tags: , , , , ,